ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σοκάρει το νέο video game με βιασμούς και φόνους γυναικών (Pics)

Το «Rape Day» ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Σοκ και δέος έχει προκαλέσει στους χρήστες του διαδικτύου η επικείμενη κυκλοφορία ενός βιντεοπαιχνιδιού με τον αμφιλεγόμενο- αρρωστημένο τίτλο: «Rape Day» (Hμέρα βιασμού) όπου οι παίκτες μπορούν να βιάζουν και να σκοτώνουν γυναίκες. Και όχι μόνο αυτό.

Μπορούν να γίνουν ακόμα και ανθρωποφάγοι...

Πολλοί χρήστες βομβάρδισαν το διαδίκτυο με επικριτικά σχόλια επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία εξωφρενική ιδέα.

Η «Ημέρα Βιασμού» προωθείται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα παιχνιδιών Steam.

Το παιχνίδι που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα μήνα, απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών.

Το παιχνίδι

Οι παίκτες της «Ημέρας Βιασμού» καλούνται να μπουν στο πετσί του ρόλου ενός ψυχοπαθούς δολοφόνου ο οποίος κατά τη διάρκεια μία αποκάλυψης - ζόμπι, μπορεί να δολοφονεί, να βιάζει και να παρενοχλεί λεκτικά τις γυναίκες. Επιπλέον, μπορεί να φάει και ανθρώπινη σάρκα.

Η εταιρεία που είχε τη ιδέα να δημιουργήσει αυτό το παιχνίδι είναι η «Dask Plant», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Αντικρούοντας τα επικριτικά σχόλια με τα οποία έχει βομβαρδιστεί η ιστοσελίδα της, επισημαίνει πως πρόκειται για "Μία μαύρη κωμωδία...με σκοτεινή τρομακτική ύλη, χρωματισμένη με μία αίσθηση χαράς και σκοτεινού σκοπού..... Όπως και να 'χει ο βασικός χαρακτήρας του «Rape Day», δεν αντιδρά, μιλά ή σκέφτεται όπως εγώ...είναι πιο κακός, θρασύς και σκληρός».

«Η δημιουργική φαντασία είναι μια φαντασίωση εξουσίας", γράφει ο δημιουργός του παιχνιδιού.Ακόμα κι αν είναι μία ιστορία που αφορά την αποδοχή της απώλειας του ελέγχου, εξακολουθεί να είναι μια μορφή εξουσίας....Το παιχνίδι δεν παραβιάζει καμία από τις οδηγίες σχετικά με περιεχόμενο που διανέμεται στο Steam - χαρακτηρίζεται ως περιεχόμενο για ενήλικες και ως εκ τούτου είναι αποδεκτό».

Αλλά, ακόμη και αν το παιχνίδι απαγορευτεί, ο δημιουργός του επισημαίνει ότι δεν θα σταματήσει να προωθεί τη "φαντασία" του.

Αντιδράσεις

Για «εξωφρενική» ιδέα κάνει λόγο η Ομάδα Προάσπισης της Εκστρατείας Πρόληψης Εκβιασμού της Νέας Ζηλανδίας.

«Το να προωθείς ένα παιχνίδι με βιασμό δεν είναι ποτέ καλό - είναι εξωφρενικό και αναιρεί εντελώς τον αντίκτυπο της σεξουαλικής βίας στα θύματά του», υποστηρίζει η εκτελεστική διευθύντρια της Ομάδας Προάσπισης της Εκστρατείας Πρόληψης Εκβιασμού της Νέας Ζηλανδίας, Ντέμπι Τόχιλ, στην ιστοσελίδα «Newshub».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X