ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποια Αγία Σοφία; Οι Τούρκοι τώρα θέλουν να αλλάξουν το όνομα του Αιγαίου!

Ο εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας το οποίο εμπνέει τον πρόσφατο επεκτατισμό της Αγκυρας, έχει μερικές φρέσκιες ιδέες

Ο Τζιχατ Γιαϊτσί, ο αρχιτέκτονας του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας της Τουρκίας, το οποίο διεκδικεί την κυριότητα μεγάλων περιοχών του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, είπε ότι η Τουρκία θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη λέξη «Αιγαίο» που έχει ελληνική προέλευση, .

Η πρόταση του Γιαϊτσί είναι το Αιγαίο να μετονομαστεί σε «Θάλασσα των Νήσων» ή «Βόρεια Μεσόγειος».

Μιλώντας στον ενημερωτικό ιστότοπο Veryansın είπε ότι η Περιφέρεια Αιγαίου, ένα από τα επτά γεωγραφικά διαμερίσματα της Τουρκίας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε Δυτική Ανατολία.

Όπως είναι γνωστό το όνομα του Αιγαίου προέρχεται από τον Αιγαία, πατέρα του Θησέα, και βασιλιά της Αθήνας.

Ο Γιάτσι αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία το Μάιο μετά την απομάκρυνσή του από το αξίωμα του αρχηγού του ναυτικού από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κάτω από την επιρροή των επεκτατικών πολιτικών που προτείνει ο Γιαϊτσί, η Τουρκία κάνει ωκεανογραφικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές που δεν της ανήκουν γύρω από την Κύπρο για την φυσικό αέριο ενώ υπέγραψε μνημόνιο με την κυβέρνηση της Λιβύης που αγνοεί τα χωρικά ύδατα γύρω από την Κύπρο, τα χωρικά ύδατα της Κρήτης και άλλων ελληνικών νησιών.

Το τουρκικό ναυτικό διεξήγαγε στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» στις αρχές του 2019.

Πηγή: newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X