ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νησί με πληθυσμό 32 ατόμων αναζητά νέους κατοίκους (vid)

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του νησιού, όσοι έχουν παιδιά συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν δεκτοί

Ένα νησί στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας απευθύνεται σε νέους κατοίκους για να αυξήσει τον πληθυσμό του, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε μόλις 32.

Το Isle of Rum ζήτησε από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να υποβάλει αίτηση για μια σειρά από νέα σπίτια που χτίζονται στο Kinloch, το μοναδικό χωριό του.

Όσοι ζουν ήδη στο νησί ελπίζουν ότι οι νέες οικογένειες θα ήθελαν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στο νησί, καθώς χρειάζονται απεγνωσμένα περισσότερα παιδιά για να πάρουν θέσεις στο σχολείο.

Ο Λέσλι Γουατ, που ζει στο νησί, δήλωσε στο news.stv: «Έχουμε πληθυσμό περίπου 32 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων έξι παιδιών. Με μόνο ένα παιδί στο νηπιαγωγείο και δύο στο δημοτικό μας σχολείο, χρειαζόμαστε περισσότερες οικογένειες για να γεμίσουμε το σχολείο μας και να είμαστε η επόμενη γενιά νησιωτών».

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σελίδα Isle of Rum, το νησί «ψάχνει για δυναμικά άτομα ή οικογένειες που επιθυμούν να ενταχθούν στον τρόπο ζωής του νησιού και να συμβάλουν στη θετική αλλαγή αυτής της νέας και αναπτυσσόμενης κοινότητας».

Ο ιστότοπος επίσης προσθέτει: «Οι νέες οικογένειες είναι πάντα μια σημαντική συνεισφορά σε απομονωμένες κοινότητες και έτσι εάν έχετε μικρά παιδιά θα βρίσκουν ένα υπέροχο νησί για να παίξουν και να μάθουν».

Τα τέσσερα νέα «οικολογικά σπίτια» έχουν κατασκευαστεί όλα με «προσιτό ενοίκιο», σύμφωνα με το The Isle of Rum Community Trust, το οποίο διαχειρίζεται το νησί.

Τα σπίτια των δύο υπνοδωματίων προσφέρουν απίστευτη θέα στα βουνά Rum Cullin και υπάρχουν πολλά τοπικά άγρια ​​ζώα, συμπεριλαμβανομένων κόκκινων ελαφιών και άγριων αιγών.

To βίντεο που είχε φτιάξει ένας επισκέπτης του νησιού:

Πηγή: gazzetta

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Νησί  |  Κόσμος  |  Stories  |  Viral

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X