ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Κραυγή αγωνίας» για την νέα ταινία του Τζόκερ

«Τρομοκρατημένοι» δηλώνουν συγγενείς των θυμάτων της ένοπλης επίθεσης σε ταινία Μπάτμαν

Οι οικογένειες εκείνων που πέθαναν παρακολουθώντας μια ταινία Μπάτμαν το 2012 έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην Warner Bros εκφράζοντας ανησυχία για το νέο Τζόκερ και καλούν το στούντιο να συμμετάσχει στις δράσεις κατά της βίας των όπλων.

Τότε, δώδεκα άνθρωποι είχαν πεθάνει σε έναν κινηματογράφο στο Κολοράντο όπου προβαλλόταν η ταινία «The Dark Knight Rises». Ανάμεσά τους ήταν και η 24χρονη Jessica Ghawi, της οποία η μητέρα, Sandy Phillips είπε στο BBC News πως «έχει τρομοκρατηθεί» με τα τρέιλερ της νέας ταινίας Τζόκερ.

Από την πλευρά της η Warner Bros εξήγησε πως η ταινία με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ δεν προωθεί την βία του αληθινού κόσμου. Να σημειωθεί δε, πως ο ηθοποιός αποχώρησε πρόσφατα από μια συνέντευξη όταν ρωτήθηκε για το ίδιο ζήτημα.

Η Sandy Phillips και ο σύζυγός της, Lonnie, που είναι επικεφαλής μιας ομάδας κατά της βίας των όπλων, έγραψε επιστολή προς την Warner Bros, μαζί με τρία ακόμη άτομα, των οποίων συγγενείς σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν στους πυροβολισμούς του 2012.

Στην επιστολή προς την Warner Bros αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Στηρίζουμε το δικαίωμα την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Αλλά οποιοσδήποτε έχει δει ποτέ ταινία βασισμένη σε κόμικ, μπορεί αν σου πει το εξής: η μεγάλη δύναμη φέρνει μεγάλη ευθύνη. Γι' αυτό σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα και την επιρροή σας και να συμμετάσχετε στον αγώνα μας για πιο ασφαλείς κοινωνίες με λιγότερα όπλα».

Στην απάντησή της η εταιρία είπε πως «έχει μακρά ιστορία σε δωρεές σε θύματα βίας», ανάμεσά τους και αυτών από τους πυροβολισμούς το 2012 στο σινεμά του Κολοράντο. «Μην κάνετε λάθος: ούτε ο φανταστικό χαρακτήρας του Τζόκερ ούτε η ταινία, αποτελούν διαφήμιση οποιασδήποτε μορφής βίας του αληθινού κόσμου. Δεν είναι σκοπός ούτε της ταινίας, ούτε των δημιουργών ούτε του στούντιο να προβάλει αυτόν τον χαρακτήρα ως ήρωα».

Πηγή: lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X