ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΗΠΑ: Συναυλία με… «έκπτωση» $982 για τους εμβολιασμένους

Μια απίστευτη στρατηγική συνέλαβε ένας επιχειρηματίας στις ΗΠΑ

Την άνοιξη, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις, του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, εξέδωσε διάταγμα που απαγορεύει στις επιχειρήσεις να αναγκάζουν τους πελάτες τους να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

Όσοι παραβαίνουν την απόφασή του, θα τιμωρούνται με πρόστιμα χιλιάδων δολαρίων.

Όμως ένας διοργανωτής συναυλιών στη Φλόριντα πιστεύει πως μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα: Προσφέρει εισιτήρια των $18 σε όσους έχουν εμβολιαστεί και χρεώνει… $999,99 σε όλους τους υπόλοιπους.

«Δεν αρνούμαι την είσοδο σε κανέναν», τονίζει στη Washington Post ο Πολ Γουίλιαμς. «Απλώς προσφέρω μια έκπτωση».

Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη, αυτές οι ανορθόδοξες χρεώσεις επίσης παραβαίνουν τον κανονισμό, καθώς αποτελούν διάκριση βάσει της νομοθεσίας της Φλόριντα, όμως ο Γουίλιαμς θεωρεί ότι η στρατηγική του είναι ασφαλής.

Το διάταγμα ορίζει συγκεκριμένες τιμωρίες, ενώ η νέα νομοθεσία δεν θα τεθεί σε εφαρμογή παρά μόνο μετά την συναυλία που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουνίου στο Πίτερσμπουργκ.

Ωστόσο, όπως εξηγεί, δεν ήταν έτοιμος για το μίσος που ακολούθησε της ανακοίνωσής του: Εμπρηστικά μηνύματα στο Facebook, ασταμάτητα τηλεφωνήματα μίσους, ανορθόγραφα email που προειδοποιούν ότι αυτή θα είναι η «τελευταία» συναυλία του συγκροτήματος αφού «η θαυμαστές σας θα σας σκοτώσουν (sic)».

«Δεν ήξερα ότι το ενδιαφέρον μου για την κοινότητα θα έκανε κάποιους να με δουν σαν τον Χίτλερ», δήλωσε σε συνέντευξή του το Σάββατο. Όπως τόνισε, ο ίδιος και το συγκρότημα έχουν ήδη απευθυνθεί στην αστυνομία για τα απειλητικά email.

Όπως τόνισε, δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν την πολιτική «έκπτωσης» που προσφέρουν.

Ο Γουίλιαμς σημείωσε ότι προκειμένου να επωφεληθούν από την έκπτωση, όλοι οι ακροατές θα πρέπει να παρουσιάσουν την ταυτότητά τους, αλλά και κάρτα εμβολιασμού κατά την είσοδό τους στον χώρο της συναυλίας.

Από την πλευρά του, το συγκρότημα δήλωσε ότι τους έχει λείψει η σκηνή, αλλά από τη στιγμή που για λίγο καιρό οι συναυλίες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται υπό τη σκιά του κορωνοϊού, είναι σημαντικό να διασφαλίζεται με κάθε δυνατό τρόπο η προστασία των ίδιων των μουσικών, αλλά και του κοινού.

Πάντως, δεκάδες αναστατωμένα άτομα επικοινώνησαν με τον Γουίλιαμς επικοινώνησαν μαζί του μέσω της επαγγελματικής του σελίδας στο Facebook, με ορισμένους να συγκρίνουν τη στρατηγική του με… το Ολοκαύτωμα, αναμασώντας τις (εντελώς άτοπες) συγκρίσεις μεταξύ των απαιτήσεων εμβολιασμού και του διωγμού και της γενοκτονίας των Εβραίων από τους Ναζί.

Ο Γουίλιαμς σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος αν η κίνησή του υπήρξε και η αιτία για μια απίστευτη πλημμύρα «ρομποτικών» κλήσεων spam, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι έχει στοχοποιηθεί επειδή τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού.

Θα περίμενε κανείς ότι οι άνθρωποι θα ήταν λίγο πιο ψύχραιμοι απέναντι στο ενδεχόμενο να χάσουν μια συναυλία.

ΠΗΓΗ: in.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X