ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ανήλικη πρωταγωνίστρια ροζ ταινιών που έβαλε φωτιά στα 80s

Οι λάτρεις του ερωτικού κινηματογράφου μαγεύονταν από την παρουσία της

Σε ένα διάστημα μικρότερο της τριετίας και έως τη σύλληψή της, η Τρέισι Λορντς είχε αναδειχθεί σε μία από τις πλέον περιζήτητες πορνοστάρ. Από το 1984 έως το 1986 το όνομά της εμφανίστηκε σε περίπου 100 φιλμ.

Οι λάτρεις του ερωτικού κινηματογράφου, όπως και οι παραγωγοί, σκηνοθέτες, συμπρωταγωνιστές κ.λπ. μαγεύονταν από την παρουσία της Λορντς. Κανείς δεν μπορούσε να προσδιορίσει εάν αυτή η λέαινα του σεξ ήταν μια ολοκληρωμένη γυναίκα στο ζενίθ του ερωτισμού της ή ένα πρόστυχο κορίτσι με πρόωρη ανάπτυξη, μια σχεδόν αφόρητα προκλητική λολίτα.

Η ξεχωριστή σαγήνη που εξέπεμπε η Τρέισι Λορντς ήταν και το μεγάλο της μυστικό. Διότι δεν ήταν μόνο το όνομά της ψεύτικο, αλλά και η ταυτότητά της: Ολόκληρη η καριέρα της στην βιομηχανία του πορνό έγινε ενόσω ήταν ανήλικη. Τα πλαστά έγγραφα και τα ψέματα που αράδιαζε στους εκάστοτε εργοδότες της ήταν το ένα σκέλος. Το άλλο ήταν τα σωματικά της προσόντα, καθώς το κορμί της σε κάθε του λεπτομέρεια, οι καμπύλες της προσιδίαζαν σε μια γυναίκα που έχει αφήσει πίσω της την εφηβεία.

Εξοπλισμένη με έναν σωματότυπο ιδανικό για να πρωταγωνιστήσει σε «ακατάλληλα» θεάματα, αλλά και με ένα απέραντο θράσος, η Τρέισι Λορντς ήλθε, είδε και ενίκησε στην υποκουλτούρα του πορνό. Στο απόγειό της αμειβόταν με τουλάχιστον 1.000 δολάρια την ημέρα. Και εργαζόταν σχεδόν κάθε μέρα και για αρκετό καιρό.

Αφ' ότου συνελήφθη η ίδια και πολλοί από τους παραγωγούς που την είχαν πληρώσει για να ξεδιπλώσει το υποκριτικό της ταλέντο σε διάφορες στάσεις, ξέσπασε ένα τεράστιο σκάνδαλο. Πώς ήταν δυνατόν να είχε παραπλανήσει τόσα και τόσο έμπειρα μάτια ένα κορίτσι μόλις 15 ετών; Πώς ήταν δυνατόν να τους κοροϊδέψει και εν τέλει να τους «κάψει» όλους;

Αμέσως μετά από τις συλλήψεις κατασχέθηκαν ή αποσύρθηκαν όλες οι ταινίες της Τρέισι Λορντς. Στον συγκεκριμένο τομέα της αγοράς έγινε ένα μίνι-κραχ, καθώς τα βίντεο κλαμπ στις ΗΠΑ -και παγκοσμίως- είχαν ράφια γεμάτα με δημιουργίες όπου πρωταγωνιστούσε εκείνη. Από τις δεκάδες των φιλμ μόνο ένα θεωρούνταν νόμιμο, το Traci I Love You, το οποίο υποτίθεται πως είχε γυριστεί ανήμερα των 18ων γενεθλίων της. Όλα τα υπόλοιπα έπρεπε να εξαφανιστούν.

Οι αμερικανικές αρχές εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο να παραπέμψουν τους παραγωγούς της πρώτης πορνοταινίας με την Τρέισι, ακριβώς επειδή τότε εκείνη ήταν 14-15 ετών. Με την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας, οι συνέπειες θα ήταν πολύ σοβαρές για τους ενεχόμενους. Τελικά όμως ήταν η πανουργία της Τρέισι Λορντς που, ακούσια, έσωσε τους υπεύθυνους της εταιρείας παραγωγής. Διότι οι δικηγόροι τους υπενθύμισαν στους λειτουργούς της δικαιοσύνης ότι η Τρέισι είχε καταφέρει να παραπλανήσει το αμερικανικό κράτος, εφόσον ταξίδευε ακόμη και στο εξωτερικό με πλαστό διαβατήριο. Δεν θα κορόιδευε τους ανθρώπους της τέχνης;

Σύμφωνα με μια θεωρία συνωμοσίας, ήταν η ίδια η Τρέισι Λορντς η οποία κατήγγειλε στο FBI ότι ήταν ανήλικη. Το σενάριο αυτό έμοιαζε εύλογο, καθώς η Λορντς ήταν κατείχε την αποκλειστική νομή των πνευματικών δικαιωμάτων στην καλλιτεχνική της δουλειά. Ύστερα από τον ντόρο που προκλήθηκε γύρω από το άτομό της, τα έσοδα από τη μία και μόνη νόμιμη ταινία της, θα ήταν αρκετά για να την αποκαταστήσουν οικονομικά για αρκετά χρόνια. Αλλά πέραν αυτού, η ίδια είχε μεγάλα σχέδια για την καριέρα της μετά το πορνό.

Για το κύκλωμα του πορνό η Τρέισι Λορντς έγινε persona non grata, ένα μαύρο πρόβατο. Της καταλογίστηκε προδοσία, εφόσον διέσυρε τον όλο κλάδο και το όνομά της μπήκε σε μαύρη λίστα -αν και όχι από όλους. Υπήρξαν παραγωγοί που της πρόσφεραν εκατομμύρια για να επιστρέψει στο πλατό κάποιας νέας πορνοταινίας, εφόσον πλέον ήταν ενήλικη και μπορούσε να συνεχίσει «με την άδεια της αστυνομίας» πλέον, να κάνει αυτό στο οποίο είχε διαπρέψει. Εκείνη όμως αδιαφόρησε πλήρως. Το κεφάλαιο «πορνό» είχε κλείσει οριστικά για την Τρέισι.

Παρόλο που εν τέλει δεν τα κατάφερε, η Τρέισι Λορντς προσπάθησε σκληρά να περάσει στον mainstream κλάδο της βιομηχανίας του θεάματος. Κατ' αρχάς σπούδασε σε μία από τις πιο φημισμένες και πιο απαιτητικές σχολές υποκριτικής του κόσμου, το Actor's Studio του Λι Στράσμπεργκ. Και κατόπιν εμφανίστηκε σε διάφορες παραγωγές, χωρίς όμως ποτέ να φτάσει σε κάποια κορυφή τόσο περίοπτη όσο εκείνη που είχε κατακτήσει ως ανήλικη πορνοστάρ. Το «στίγμα» της συμμετοχής σε ταινίες με ένδειξη XXX είναι αυτό που θα καθόριζε για πάντα την καλλιτεχνική της υπόσταση. Ασχέτως εάν η ίδια σιχαίνεται να ακούει την προσφώνηση «πρώην πορνοστάρ» δίπλα στο -ψεύτικο- όνομά της.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X