ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί αυτό το ρολόι είναι ανάποδα;

Λειτουργεί αριστερόστροφα!

Το κτήριο που στεγάζεται η Βουλή της Βολιβίας, στην κεντρική πλατεία Plaza Murillo, της πρωτεύουσας Λα Παζ διαθέτει ένα ρολόι διαφορετικό από όλα τα υπόλοιπα. Κι αυτό γιατί το ρολόι λειτουργεί αριστερόστροφα!


Κατέστρεψε σε δευτερόλεπτα Lamborgini 290.000 ευρώ! (pics,vid)


Το κτήριο, το οποίο ανεγέρθηκε κατά τη δεκαετία του 1920 και προοριζόταν αρχικά να λειτουργεί ως έδρα της κεντρικής τράπεζας της Βολιβίας διέθετε ένα κανονικό ρολόι μέχρι το 2014, όταν αποφασίστηκε να αντικατασταθεί με ένα ρολόι του οποίου οι δείκτες να κινούνται αριστερόστροφα.

«Ποιος δήλωσε ότι τα ρολόγια πρέπει πάντα να κινούνται με τον ίδιο τρόπο; Γιατί πρέπει πάντα να είμαστε υπάκουοι; Γιατί δεν μπορούμε να είμαστε δημιουργικοί;», αναρωτήθηκε ο Βολιβιανός Υπουργός Εξωτερικών David Choquehuanca, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής της ιδέας.

Σύμφωνα με τον Choquehuanca, η αλλαγή αυτή έγινε για να υπενθυμίζει στους Βολιβιανούς να τιμούν την κληρονομιά τους και να κατανοήσουν τη σημασία που έχει να τιμάς τις ρίζες σου και να μην ακολουθείς την πεπατημένη. Το ρολόι ακολουθεί επίσης την κατεύθυνση που κινείται η σκιά του ηλιακού ρολογιού στο νότιο ημισφαίριο.

Πηγή: newmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X