ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Έτσι κλέβουν το αυτοκίνητό μας σε 10 δευτερόλεπτα (Βίντεο)

5+1 τρόποι για να προστατευτείτε

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει πόσο εύκολα μπορούν να διαρρήξουν το αυτοκίνητό μας σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα. 

Το εν λόγω βίντεο είναι από κάμερα ασφαλείας σε χώρο στάθμευσης στην Αγγλική επαρχία ωστόσο δεν είναι λίγα τα περιστατικά κλοπών και στην Κύπρο. 

 

5+1 τρόποι για να προστατευτείτε από κλοπές αυτοκινήτων - Συμβουλές  από την Αστυνομία 

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν.

1. Δεν αφήνουμε το αυτοκίνητο μας σε λειτουργία και ουδέποτε αφήνουμε τα κλειδιά στη μίζα ή μέσα στο αυτοκίνητο. Ακόμα και αν πρόκειται να λείψουμε έστω και για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για κάποια επίσκεψη μας σε κατάστημα, γραφείο ή άλλο χώρο, κλειδώνουμε το αυτοκίνητο μας και έχουμε τα κλειδιά στην κατοχή μας.

2. Κλειδώνουμε πάντοτε τις πόρτες και ανεβάζουμε πλήρως τα παράθυρα, ακόμα και αν το αυτοκίνητό μας είναι σταθμευμένο μπροστά από το σπίτι σας ή σε άλλο σημείο που θεωρούμε ασφαλές.

3. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου μας εκτεθειμένα σε περίοπτα σημεία ή σε σημεία που μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο στο σπίτι μας, στο χώρο εργασίας μας ή σε οποιοδήποτε άλλο επισκεπτόμαστε.

4. Μεριμνούμε για την ασφαλή φύλαξη των κλειδιών του αυτοκινήτου μας, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε σε πολυσύχναστους χώρους όπως καταστήματα, εστιατόρια, κλπ., όπου και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να καταστούν αντικείμενο κλοπής.

5. Σταθμεύουμε πάντοτε το αυτοκίνητο μας σε σημεία όπου υπάρχει αρκετός οδικός φωτισμός και κατά προτίμηση σε επιτηρούμενους χώρους στάθμευσης οχημάτων. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία καθιστούν ευκολότερο το έργο των κλεφτών.

6. Τέλος, συστήνεται η τοποθέτηση αντικλεπτικού συστήματος συναγερμού στο αυτοκίνητο μας.

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που εντοπίσει οτιδήποτε το ύποπτο, όπως πρόσωπα ή οχήματα που κινούνται ύποπτα, ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τέτοια περιστατικά κλοπής, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, αφού αυτό μπορεί να συμβάλει στον εντοπισμό των υπόπτων προσώπων, στην εξιχνίαση περιστατικών κλοπής και στην αποτροπή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X