ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δείτε πώς να κρατήσετε το κινητό σας προστατευμένο

Tο θαλασσινό νερό ή η άμμος μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες

Το κινητό έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Για τους περισσότερους είναι ένα απαραίτητο εργαλείο με το οποίο κάνουν αμέτρητα διαφορετικά πράγματα μέσα στην ημέρα.

Πέρα από την επικοινωνία, από αυτό ελέγχουμε τα σημαντικά emails, το χρησιμοποιούμε συχνά ως gps και φυσικά τραβάμε φωτογραφίες ανά πάσα στιγμή. Για αυτό και τις περισσότερες φορές το παίρνουμε μαζί μας ακόμα και στην παραλία. Πώς όμως θα το κρατήσουμε προστατευμένο; Τα κινητά δεν είναι σχεδιασμένα να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κατασκευαστές ενημερώνουν, ότι η μέγιστη θερμοκρασία στην οποία μπορούν να εκτεθούν, όπως κάθε άλλη ηλεκτρονική συσκευή, είναι οι 35 C. Επίσης, το θαλασσινό νερό ή η άμμος μπορούν να προκαλέσουν μόνιμες βλάβες ή καταστροφή, αν έρθουν σε επαφή με τη συσκευή σας. Για να προφυλαχθεί, υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι.

Κρατήστε το μακριά από την υπερβολική ζέστη

Το κινητό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερθερμαίνεται γιατί η οθόνη κινδυνεύει και υπάρχει πιθανότητα να σταματήσει να λειτουργεί. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να το φυλάτε σε σκιερό μέρος, όπως μέσα στη τσάντα θαλάσσης ή σκεπασμένο με μια πετσέτα μακριά από τον ήλιο.

Toποθετήστε το σε αδιάβροχη θήκη

Μια αδιάβροχη θήκη μπορεί να σας σώσει. Η θήκη εμποδίζει το νερό να εισέλθει στο κινητό και να προκαλέσει βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, δεν επιτρέπει στην άμμο να μπει στις θύρες φόρτισης και στην κάμερα.

Χρησιμοποιήστε ταινία ή σελοτέιπ

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται η άμμος μπορεί να γδάρει την οθόνη, το εξωτερικό περίβλημα και να μπει στο εσωτερικό της συσκευή, μπλοκάροντας τη λειτουργία της. Μπορείτε να κλείσετε τις θύρες της συσκευής με μονωτική ταινία ή σελοτέιπ καθώς έτσι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες.

Τι να κάνετε σε περίπτωση υπερθέρμανσης

Έστω και δέκα λεπτά άμεσης έκθεσης στον ήλιο αρκούν για να προκαλέσουν υπερθέρμανση. Το κινητό είναι πιθανό να κλείσει από μόνο του, όμως οι συνθήκες αυτές βλάπτουν τη συνολική λειτουργικότητά του. Η ίδια η θήκη δεν αφήνει τη θερμοκρασία του κινητού τηλεφώνου να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν το κινητό υπερθερμανθεί πρώτη κίνηση είναι να αφαιρέσετε τη θήκη.

Στη συνέχεια φροντίστε να κάνετε «αέρα» στη συσκευή σας ώστε να πέσει πιο γρήγορα η θερμοκρασία του. Μην προσπαθήσετε να το ανοίξετε πριν κρυώσει, καθώς αυτός είναι ο τρόπος της συσκευής να «αυτοπροστατεύεται».

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση