ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απίστευτο βίντεο του φετινού Νομπελίστα φυσικής - To στριπτίζ με τους βοηθούς του! (vid)

Επικό σόου μέσα στο εργαστήριό του

Έκπληξη - το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς- έχει προκαλέσει ένα χορευτικό βίντεο που είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο φετινός νομπελίστας φυσικής Ζεράρ Μουρού και τώρα αναρτήθηκε στο YouTube.

O Γάλλος φυσικός εμφανίζεται να χορεύει υπό τους ήχους μουσικής ρέγκε στο εργαστήριό του μαζί με έναν επιστήμονα συνάδελφό του, περιβαλλόμενος από πολλές γυναίκες φοιτήτριες και ερευνήτριες, μερικές από τις οποίες κάνουν και στριπτίζ.

Το διάρκειας τεσσάρων λεπτών βίντεο είχε γυριστεί το 2012 με σκοπό να προωθήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα (Extreme Light Infrastructure-ELI) πάνω στα λέιζερ, που χρηματοδοτήθηκε με 850 εκατ. ευρώ από την ΕΕ και στο οποίο επικεφαλής ήταν ο Μουρού. Το βίντεο δείχνει μια αρκετά πρωτότυπη αντίληψη περί επικοινωνίας της ερευνητικής δουλειάς των επιστημόνων, αφού ο Μουρού, ο συνάδελφός του Ζαν-Πολ Σαμπαρέ και το γυναικείο ερευνητικό προσωπικό έχουν στήσει στο εργαστήριο λέιζερ ένα είδος καμπαρέ!

Δύο από τις γυναίκες επιστήμονες φοράνε ημιδιαφανή λευκές ποδιές εργαστηρίου, τις οποίες πετάνε για να αποκαλύψουν σέξι εσώρουχα από κάτω. Ο Μουρού και ο Σαμπαρέ δεν κάνουν στριπτίζ, αλλά παίρνουν «μάτσο» πόζες. Σε άλλα σημεία του βίντεο μια νεαρή ερευνήτρια φαίνεται να φλερτάρει τον Μουρού, ο οποίος λίγο πιο κάτω επανεμφανίζεται σε μια απαστράπτουσα ανοιχτή BMW ως αστέρας του Χόλιγουντ.

Δεν είναι σαφές ποιος χρηματοδότησε την παραγωγή του ασυνήθιστου για επιστήμονες βίντεο, σύμφωνα με τη βρετανική «Γκάρντιαν». Το Εθνικό Κέντρο Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) αρνήθηκε κάθε ανάμιξη και ανέφερε ότι το βίντεο υπήρξε πρωτοβουλία του Μουρού και της ομάδας του.

Ο ίδιος ο γάλλος νομπελίστας δήλωσε «ειλικρινά και βαθιά λυπημένος για την εικόνα που μεταφέρει αυτό το βίντεο. Την εποχή που γυρίστηκε, ο στόχος ήταν να εκλαϊκεύσει την έρευνα που πραγματοποιείτο στο πλαίσιο του προγράμματος ELI και να καταρρίψει την εικόνα αυστηρότητας που μερικές φορές μπορεί να μεταδώσει το πεδίο της επιστήμης».

Δήλωσε επίσης ότι είναι τιμή του που μοιράσθηκε το Νόμπελ Φυσικής 2018 με μια γυναίκα συνάδελφό του, τη Ντόνα Στρίκλαντ, «για την οποία έχω τρομερό σεβασμό και θαυμασμό», όπως είπε. Από την άλλη, ο Σαμπαρέ δήλωσε στη «Λε Μοντ» ότι στόχος του βίντεο «ήταν να παρουσιάσει με χιουμοριστικό τρόπο την ερευνητική ομάδα».

Το βίντεο είχε κυκλοφορήσει όλα αυτά τα χρόνια μεταξύ των ερευνητών στο πεδίο των λέιζερ, αλλά δεν είχε γίνει ευρύτερα γνωστό. Μάλιστα, κάποιοι συνάδελφοί του λένε τώρα ότι το εν λόγω βίντεο θα μπορούσε να του έχει κοστίσει το Νόμπελ, το οποίο όμως τελικά πήρε (κατά το ένα τέταρτο).

 

Πηγή:  iefimerida.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Viral: Τελευταία Ενημέρωση

X
X