ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: H βάση του ΑΚΕΛ απορρίπτει Πρίγκιπα για κοινό υποψήφιο

Θύλακας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ παρουσιάζεται και η οικογένεια ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

Απαγορευτικές και αποτρεπτικές είναι οι πρώτες ενδείξεις από την βάση του ΑΚΕΛ στην πρόταση ΔΗΚΟ για συνεργασία στις Προεδρικές εκλογές του 2023, με υποψήφιο τον Πρίγκιπα. Οι ΑΚΕΛικοί, θεωρούν ότι δεν θα μπορούσε να ήταν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ο άνθρωπος που θα επέφερε την αλλαγή στην διακυβέρνηση και θα αποκαθήλωνε τον ΔΗΣΥ από την εξουσία. Τόσο μέσω της δια ζώσης κοινοποίησης της αντίθεσης, όσο και σαφέστερα δια των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων που διενεργεί το κόμμα και παραμένουν μόνο για τα κόκκινα συρτάρια της Εζεκίας Παπαϊωάννου, καταδεικνύεται ότι η συνεργασία ΑΚΕΛ- ΔΗΚΟ, με υποψήφιο τον Πρίγκιπα θα καταλήξει σε ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ με όλα τα συνεπακόλουθα και τους συνειρμούς.

Εδώ και ορισμένο χρονικό διάστημα οι πράκτορες της ΞΥΠ επέμεναν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ο Πρίγκιπας, αλλά αναμέναμε μέχρις ότου οι πληροφορίες μας είναι διασταυρωμένες και εγκυρότατες. Ήδη μια πρώτη γεύση- για να ακριβολογούμε αρκετές γεύσεις - των αντιδράσεων των ΑΚΕΛικών πήρε ο Γενικός Γραμματέας ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και τα άλλα ηγετικά στελέχη κατά τις περιοδείες του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ, που περιφέρεται σε όλο το νησί με σαφή στόχο να αφουγκραστεί την βάση του κόμματος και να συζητήσει για τα περαιτέρω.

Οι διαδρομές και τα πυκνά δρομολόγια του εν λόγω λεωφορείου προσέφεραν αρκετές εμπειρίες στον ΣτεφΣτεφ , ο οποίος διέγνωσε ότι ναι μεν θέλουν εξουσία οι σύντροφοι του, αλλά όπως τόνιζαν χρειάζονται περισσότερο σεβασμό, αφού ως αριστεροί έχουν και άλλου είδους ευαισθησίες. Ιδιαίτερα ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ και τα υπόλοιπα στελέχη εισέπραξαν από ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ έως ΟΡΓΗ για τον ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ τρόπο που τίθεται από το ΔΗΚΟ η υποψηφιότητα Πρίγκιπα, ως η μοναδική επιλογή της συνεργασίας των αντιπολιτευομένων κομμάτων.

Μάλιστα τα συμπεράσματα των επαφών με την βάση, όπως μεταφέρθηκαν και σε πρόσφατη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου, που ασχολήθηκε με το θέμα είναι ότι και να επιχειρήσει να επιβάλει την υποψηφιότητα Πρίγκιπα , οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ δεν θα ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ με όλα τα συνεπαγόμενα ατυχήματα για το κόμμα. Εξάλλου και οι ομάδες βάσης που αποτελούν τους πνεύμονες του κόμματος, πέρασαν και αυτές το μήνυμα ότι δεν θα επιθυμούσαν συνεργασία με τον Πρίγκιπα υποψήφιο στις Προεδρικές του 2023, αφού κάτι τέτοιο τους προκαλεί δύσπνοια.

Όπως δε διαμηνύουν, εφόσον ήθελε την ψήφο των αριστερών θα έπρεπε να προβεί σε ενέργειες καλής θέλησης προς τον κόσμο του ΑΚΕΛ εδώ και αρκετό καιρό, ώστε να τον εμπιστευτεί και να τον στηρίξει. Ο αείμνηστος πατέρας του ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έδειξε έμπρακτα την επιθυμία για συνεργασία, τόσο με την ανάδειξη του αείμνηστου ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ στην Προεδρία της Βουλής, όσο και με την προσέγγιση στους ευαίσθητους αριστερούς. Κάτι που επέφερε και την αλήστου μνήμης και ιστορική πλέον ατάκα του Δημήτρη Χριστόφια για τον Τάσσο « ότι άλλαξε ο άδρωπος σιόρ».

Θύλακας ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και σφοδρότατης αντίθεσης κατά Πρίγκιπα, παρουσιάζεται και η οικογένεια ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ η οποία προβάλει ΒΕΤΟ αλλά και διαμηνύει με όλους τους τρόπους ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ψηφίσει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και αν το κόμμα αποφασίσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα δημοσιοποιήσει και θα εκφράσει με οποιονδήποτε τρόπο την διαφοροποίηση της. Οι πληγές του παρελθόντος είναι αιμάσσουσες και η οικογένεια Χριστόφια δεν ξεχνάει όσα συνέβησαν στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο με τις δηλώσεις Παπαδόπουλου .

Ακόμη και το πρόσφατο φιάσκο με την Προεδρία της Βουλής, όπου και δεν μπόρεσαν να συνεργαστούν ελέω εγωισμών και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και κατάφεραν να δώσουν την ευκαιρία στον ΔΗΣΥ να αναδείξει την ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, αποτελεί πληγή που αιμορραγεί.

Έτσι και με όλα αυτά ο πληγωμένος ΑΚΕΛικός δεν θέλει Πρίγκιπα, κάτι που διακήρυττε με κάθε ευκαιρία και σε κάθε περίσταση και ο τέως Γ.Γ ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, που δήλωνε ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος της συνεργασίας οποιοσδήποτε αρχηγός κόμματος.

Προφανώς και ο αποκλεισμός Πρίγκιπα δεν σημαίνει σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ότι το ΑΚΕΛ δεν θέλει συνεργασία με το ΔΗΚΟ. Αντίθετα, το επιδιώκει και παθιάζεται περί τούτου, και είναι έτοιμο μέχρι και παραχωρήσεις να κάνει στο προεκλογικό πρόγραμμα ,στην σύνθεση μιας ενδεχόμενης Κυβέρνησης και όλα τα συναφή , αλλά με κοινό υποψήφιο που θα επιλεγεί μέσω διαπραγματεύσεων και σε καμία περίπτωση ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ.

Φυσικά το πάθος ΔΗΚΟικών στελεχών του κονκλαβίου, όπως του βουλευτή ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ που εκδηλώθηκε σε πάνελ του τηλεοπτικού καναλιού ΑΛΦΑ, για συνεργασία με το ΑΚΕΛ , προφανώς με υποψήφιο τον Πρίγκιπα σίγουρα δεν υποβοηθεί στην όλη κατάσταση. Ωστόσο, ο Χρύσης με αυτό τον τρόπο, ενδεχομένως να επιθυμεί και να αποσαφηνίσει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συνεργαστούν με τον ΔΗΣΥ και να ψηφίσουν Φούλη, οπόταν επιμένει με εμφαντικό τρόπο για να διαφανεί ευκρινώς η τοποθέτηση του.

Ε, βεβαίως γιατί το ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟ ΔΗΚΟ, όπως το καθιέρωσε η στήλη και ακολούθησαν ασθμαίνοντας και άλλοι, θα αποτελέσει το κλου της προεκλογικής αφού τα χάπενινγκ με τις κόντρες και τις διαφορετικές προτιμήσεις των τριών μερών του, θα δώσουν αρκετή τροφή σε εμάς τους αργόσχολους δημοσιογράφους…

Όσον αφορά την επιλογή του ΑΚΕΛ που θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ΔΗΚΟ και τους άλλους αντιπολιτευόμενους καθημερινά εμπλουτίζεται με νέα ονόματα που θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά από τους ενδεχόμενους εταίρους τους σε μια τέτοιου είδους συνεργασία για τις Προεδρικές εκλογές. Μάλιστα οι στρατιώτες του ΑΚΕΛ – λείπει δυστυχώς ο αρχιστράτηγος που θα καθοδηγήσει- συνέταξαν μικρή λίστα υποψηφίων, που κινούνται και στις παρυφές της δεξιάς , κάποιοι είναι καθαρόαιμοι δεξιοί έτσι ώστε να καταδείξουν την επιθυμία τους για συνεργασία . Όλα του γάμου δύσκολα όμως…

 

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Πότε ήρθε και πότε φεύγει το 2021 δεν καταλάβαμε. Μας πήρε ακόμη ένα χρόνο ζωής η πανδημία και όλα τα συναφή. Ελπίζουμε ο φόβος που φώλιασε στις ψυχές των ανθρώπων να φύγει μακριά. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι η βιομηχανία του κορωνοιού ανθεί και η οικονομία καταστρέφεται συμπαρασύροντας δεκάδες εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X