ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΔΗΣΥ - Καραμπόλα διορισμών: Που πάνε Λευτέρης Χ.- Ν. Τορναρίτης - Ξένια Κ.

Μέσω των χαρτοφυλακίων που θα αναλάβουν τον πόθο τους ή αν προτιμάτε το πολιτικό τους όνειρο

Πιστολέρο

Πιστολέρο

pistolerop20@gmail.com

• ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Υγεία και αγάπη.

• Θα πρέπει να κατέχεις το άθλημα για να μπορέσεις να πετύχεις τέτοιου είδους καραμπόλα, αφού με ένα χτύπημα στην μπίλια βάζεις και τις άλλες δυο στην τρύπα του μπιλιάρδου. Μάστερ στο μπιλιάρδο, πρέπει να έχει ο εμπνευστής μιας τέτοιου είδους υψηλής τεχνικής κίνησης που συνηγορεί στο ότι η πολιτική και το μπιλιάρδο είναι έννοιες αλληλένδετες. Και την γνωστή ρήση περί ποδοσφαιροποίησης της πολιτικής, μπορούμε μετά και απ’ αυτό το συμβάν να την εξειδικεύσουμε, μετονομάζοντας την σε μπιλιαρδοποίηση των κομματικών ισορροπιών και διορισμών. Τώρα αν εμπεριέχει και ενός είδους ΝΕΠΟΤΙΣΜΟ η όλη ενέργεια, αφήνεται να συζητηθεί από πολιτικούς και ιδιαίτερα κομματικούς παράγοντες.

• Λοιπόν, πράκτορες της ΞΥΠ μας μετέφεραν την πληροφορία ότι στο προσεχές μέλλον, που προσδιορίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2022, θα γίνουν αλλαγές που θα ανακατέψουν την τράπουλα στον ΔΗΣΥ και στην εκπροσώπηση του κόμματος σε όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως θα αποκαταστήσουν τρία επιφανή στελέχη του κόμματος, που θα εκπληρώσουν το κάθε ένα εξ αυτών, μέσω των χαρτοφυλακίων που θα αναλάβουν τον πόθο τους ή αν προτιμάτε το πολιτικό τους όνειρο.

• Προσέξετε τις κινήσεις που θα γίνουν πριν από τις Προεδρικές εκλογές και εν τω μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, όπου σαφώς η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ τριών στελεχών του κόμματος, θα δώσει διαφορετική ώθηση, στην πρόθεση τους για να συμπαραταχθούν και να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να εκλέξουν τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, στον ανώτατο θώκο της Δημοκρατίας.

• Αρχίζουμε από τον Ευρωβουλευτή ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, ο οποίος και θα μετακινηθεί στο υψηλό πόστο του μέλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπερ μεθερμηνευόμενο αναβαθμίζεται αισθητά καθότι αναφερόμαστε στο σώμα της Ε.Ε που ελέγχει τους πόρους και τις δαπάνες της Ε.Ε, έτσι ώστε τα χρήματα των πολιτών της να δαπανούνται με τον σωστό τρόπο. Κάθε κράτος – μέλος διαθέτει ένα εκπρόσωπο που υποδεικνύεται από τις Κυβερνήσεις και εγκρίνεται από το Ευρωκοινοβούλιο.

• Ο νυν εκπρόσωπος του Κυπριστάν ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ μετά από δυο θητείες, μάλλον δεν θα συνεχίσει στο πόστο του και θα τον αντικαταστήσει ο Λευτέρης Χ. που διατηρεί την θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, ενώ σημειώνεται ότι εκλέγηκε και βουλευτής για τέσσερεις φορές, από το 1996-2011 στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου. Αποχώρησε το 2014 όταν εξελέγη ευρωβουλευτής για πρώτη φορά. Ε, ο Ελευθέριος εκ Πραστειού Αμμοχώστου, θέλει νέες προκλήσεις και αφού τις προσφέρουν θα τις αποδεχθεί, αφού είναι και οικονομολόγος και την καριέρα του άρχισε ως τραπεζίτης, οπόταν ταιριάζει με το Ελεγκτικό Συνέδριο.

• Δεν πρέπει να παραβλέπεται προφανώς ότι ο μισθός ως μέλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανέρχεται γύρω στις 22500 Ευρώ τον μήνα, οπόταν είναι επιπρόσθετο δέλεαρ γα να αποδεχθεί κάποιος διορισμό με συμβόλαιο έξη ετών. Και μετά την συμπλήρωση της 6ετίας ο Ελευθέριος θα φθάσει στο 64ο έτος της ηλικίας του, οπόταν και θα επιστρέψει στο Κυπριστάν για να ξεκουραστεί από τις καταθλιπτικές Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι ο Ελευθέριος αποχώρησε - άλλοι λένε υποχρεώθηκε - από το πόστο του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΣΥ, για να δώσει χώρο στον ΧΑΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ να ανέλθει στο αξίωμα του δεύτερου τη τάξει στο κυβερνών κόμμα.

• Οι φήμες στο κόμμα και το παρασκήνιο βούιζε ότι ο Ελευθέριος έφυγε στενοχωρημένος από την εξέλιξη αυτή που προήλθε και από πιέσεις που δέχτηκε από την ηγεσία του ΔΗΣΥ, αφού θεωρούσε ότι μπορούσε να συνεχίζει στο πόστο του. Η απάντηση που δέχθηκε είναι ότι και οι μεγαλύτεροι έρωτες ΣΒΗΝΟΥΝ λόγω απόστασης ή όπως του είπε και κάποιος στο κόμμα. Μάτια που δεν βλέπονται γρήγορα λησμονιούνται.

• Πάμε και στον επόμενο. Τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ ΝΙΚΟ ΤΟΡΝΑΡΙΤΗ, ο οποίος στους παροικούντες σε ΔΗΣΥ-Βουλή, γνωρίζουν ότι διακαής του πόθος είναι η παρουσία του σε ευρωπαϊκά σώματα, αφού θεωρεί ότι στο Κυπριστάν ολοκλήρωσε τον κύκλο του. Απέτυχε στις Ευρωεκλογές του 2019 να εκλεγεί αλλά τώρα δίνεται η ευκαιρία μέσω της καραμπόλας που προγραμματίζεται να εκπληρώσει το όνειρο του και να γίνει Ευρωβουλευτής ως ο πρώτος επιλαχών και μετά τον διορισμό του Ελευθέριου στο Ε.Σ που θα του ανοίξει τον δρόμο ή όπως λένε και οι συμπαθείς αθλητικογράφοι θα κλείσει θέση στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι ο κ. Τορναρίτης είναι βουλευτής από το 2001 και για Πέμπτη συνεχόμενη θητεία εκλέγεται από τους Λευκωσιάτες ως εκπρόσωπος τους.

• Επανέρχεται μέσω αυτής διευθέτησης στην Βουλή των Αντιπροσώπων και η ΞΕΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, η οποία θεωρείται στο παρόν διάστημα ως μέλος του κονκλαβίου που περιστοιχίζει τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Μετά την αποτυχία να εκλεγεί στις βουλευτικές του 2021 προσλήφθηκε στο κόμμα, κάτι προφανώς που δεν την ικανοποιεί… πλήρως. Ως πρώτη επιλαχούσα θα επωφεληθεί από την καραμπόλα και θα πάρει εκ νέου βουλευτική έδρα αφού είχε και πάλι μπει στο Ναό της Δημοκρατίας ως επιλαχούσα στις 6 Δεκεμβρίου μετά την αποχώρηση Κασίνη.

• Προσέξτε όμως στις καραμπόλες ότι υπάρχουν και άλλοι που εμμέσως επωφελούνται. Οι δελφίνοι που εποφθαλμιούν να ανέλθουν στην Προεδρία του ΔΗΣΥ όταν αποχωρήσει βεβαίως-βεβαίως, ο νυν Πρόεδρος του κόμματος ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ. Με τους εν λόγω διορισμούς και καραμπόλες βγαίνουν ουσιαστικά εκτός παιχνιδιού, δυο εν δυνάμει υποψήφιοι Λευτέρης Χ. – Τορναρίτης και το πεδίο ξεκαθαρίζει για όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν…

• Φυσικά το αυτονόητο δεν θα το υπομνήσουμε . Ότι και οι 3 θα είναι ευγνώμονες και ανυπερθέτως θα συμπαραταχθούν στον Πρόεδρο του κόμματος τους, εξάλλου ο Ελευθέριος το έκανε μόλις πρόσφατα με σχετική συνέντευξη σε ανύποπτο χρόνο όπου δήλωσε πίστη και σεβασμό στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, στην επικείμενη προεκλογική εκστρατεία. Άλλα τρία βέλη στην φαρέτρα του Φούλη.

• Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό: Χωρίς φιλιά – αγκαλιές και χάδια κανένα νόημα και καμία αγάπη δεν μπορεί να μεταδοθεί. Και για δυο χρόνια τα πλάσματα έμειναν χωρίς αγάπη. Κάτι που θα τους στιγματίσει ψυχικά και πλέον θα μετατραπούν σε ρομπότ.

• ΥΓ: Η νέα γενική Γραμματέας της ΠΕΟ ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ συναντάται σήμερα με Τ/Κ συνδικαλιστικές οργανώσεις στην σκιά της συμφωνίας της ΣΕΚ για εργοδότηση Τ/Κ στις ελεύθερες περιοχές και που έπιασε στο ύπνο την ΠΕΟ. Αγαπητή μου Σώτια ρώτησε τους Τ/Κ και θα σου πουν ότι χρησιμοποιούν μια τέτοιου είδους έκφραση που λέει μετά το παναύρι παυραρτάν οράν (συγχωρέστε με είναι λάθος αλλά δεν γνωρίζουμε τούρκικα) ή το άλλο μετά το παναύρι ήρτε τζιαί ο Χασάνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιστολέρο: Τελευταία Ενημέρωση

X