ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

#MediaBlog Οι μισθοί του ΡΙΚ, οι αποκαλύψεις και κάποιες παλιές δηλώσεις

Ο Οδυσσέας ετοιμάζεται να «ξεσκονίσει» βιβλία, πληρωμές και δαπάνες στο ημικρατικό ίδρυμα

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Χαμός έγινε με το κόψιμο του προϋπολογισμού του ΡΙΚ. Ο Αβέρωφ επιμένει πως δεν θέλει το ΡΙΚ να είναι κανάλι σαπουνόπερας και lifestyle και πως πρέπει να ανταγωνίζεται τους ιδιωτικούς σταθμούς στην ποιότητα και όχι στην... ελαφρότητα.

Η αντιπολίτευση βλέπει πόλεμο για έλεγχο του ιδρύματος και εξυπηρέτηση των ιδιωτικών καναλιών από τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό ενώ τα δύο κόμματα επιμένουν πως χρειάζονται εξορθολογισμός και σωστή οργάνωση στο κρατικό ίδρυμα.

Αν και πληροφορίες μου λένε πως σήμερα θα βρεθεί η χρυσή τομή για άρση του αδιεξόδου, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας, τα... καλύτερα έρχονται.

Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Σήμερα ο Υπ. Εσωτερικών Πετρίδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τη Διεύθυνση του ΡΙΚ για να συζητήσουν τρόπους άρσης της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Και μάλλον τα βρήκανε πριν ακόμα συναντηθούν αφού φαίνεται να έχουν καταλήξει σε προτάσεις και εισηγήσεις με τις οποίες διασφαλίζουν τουλάχιστον την πληρωμή των υπαλλήλων και την συνέχιση των πληρωμών από το ίδρυμα.

Τι θα γίνει, όμως, στη συνέχεια;

Εκείνο που αναμένεται με μεγάλη αγωνία και από τους εργαζόμενους στο ΡΙΚ και από άλλους είναι η εξέλιξη δύο ενεργειών που... τρέχουν.
Η μία αφορά την προσπάθεια για συζήτηση εκ νέου του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή. Η άλλη και πιο... τρομακτική έχει να κάνει με την ανάμειξη του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος ετοιμάζεται να «ξεσκονίσει» βιβλία, πληρωμές και δαπάνες στο ημικρατικό ίδρυμα.

Ο Γενικός Ελεγκτής απέστειλε στο ΡΙΚ ερωτήσεις και αναμένει απαντήσεις. Δεν αποκλείεται, εάν λάβει τις απαντήσεις που αναμένει μέχρι αύριο, να δημοσιοποιήσει στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων στο ΡΙΚ, τις δαπάνες για το προσωπικό και τις μισθώσεις υπηρεσιών...

Για την ιστορία, σας παραθέτω πιο κάτω δύο δηλώσεις από την πλευρά του ΑΚΕΛ σε συζητήσεις προηγούμενων ετών για τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ.

Στις 10/03/2017 ο Στέφανος Στεφάνου του ΑΚΕΛ δήλωνε: «Εντοπίζουμε πρόβλημα αντικειμενικότητας στο ΡΙΚ, αλλά και περιεχομένου προγραμμάτων» και σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ έλαβε μέτρα κατά του ΡΙΚ με αποχή από τις εκπομπές.

Στις 10/12/2015 ο Άντρος Κυπριανού έλεγε: "Προβληματιστήκαμε πάρα πολύ για το πώς θα τοποθετηθούμε για λόγους ουσιαστικούς διότι το ΡΙΚ δεν λειτουργεί αντικειμενικά, ανέφερε από την πλευρά του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Δεν λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση" και διερωτήθηκε ποια είναι η αντικειμενικότητα με την οποία προβάλλονται οι ειδήσεις και έκανε και αναφορά και στις ραδιοφωνικές εκπομπές του ΡΙΚ. "Με ποια αντικειμενικότητα συμπεριφέρονται οι δημοσιογράφοι;", διερωτήθηκε. "Δεν έχουμε πρόβλημα να έχουν άποψη και να την εκφράζουν δεοντολογικά, ανέφερε, αλλά άλλο είναι, να χλευάζουν την όποια διαφορετική άποψη από τη δική τους" είπε και σημείωσε: "Επιτέλους το ΡΙΚ θα πρέπει να λειτουργήσει ως δημόσια τηλεόραση και όχι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες οποιουδήποτε".

- Τελικά ποιος εμβολίασε ποιον; Ο Αβέρωφ το ΑΚΕΛ ή αντίστροφα;

-Δεν είναι λίγο άκομψο ένας δημοσιογράφος να φιλοξενεί στην εκπομπή του πολιτικό για τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ που καταψηφίστηκε και να κάνει αναφορά στη δική του περίπτωση και αμοιβή; 10/03/2017

Θυμάστε τη γενική συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) που ήταν και καταστατική και ενέκρινε αλλαγές που επικρίθηκαν πολύ από ομάδα δημοσιογράφων;

Ε, αυτές οι αλλαγές έπεσαν από τον αρμόδιο έφορο και η ίδια η ΕΣΚ ενημέρωσε τα μέλη της ότι δεν ισχύουν!

-Κόλαφος;

Τι λέει η τηλεθέαση;

Την περασμένη Παρασκευή 15/03 ο Alpha λόγω Λούη βεβαίως ήταν πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση με ένα εντυπωσιακό 18% στη γενική τηλεθέαση, με δεύτερο τον ΑΝΤ1 (14,8%), τρίτο το ΡΙΚ1 (13,5%), τέταρτο το Omega (10,8%) και πέμπτο το Sigma (10,7%).
To Σάββατο 16/03 ο Alpha διατήρησε την πρωτιά με 14,6%, με δεύτερο το Sigma (12,4%), τρίτο τον ΑΝΤ1 με (10,2%), τέταρτο το Omega με (8,6%) και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 8,5%.

Χθες Κυριακή 17/03 πρώτος σταθμός αναδείχθηκε ο ΑΝΤ1 (13,9%), δεύτερος ο Alpha (12,4%), τρίτος το Sigma (11,6%), τέταρτος το ΡΙΚ1 (10,6%) και πέμπτος το Omega με 8,5%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρύσανθος

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X