ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Οι καναλάρχες της Κύπρου σε κρίση

Η τηλεθέαση στα τάρταρα και ο Ντάνος στα χάι του

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Σε φάση νευρικής κρίσης βρίσκονται καναλάρχες και υπεύθυνοι προγράμματος των τηλεοπτικών καναλιών.

Η τηλεθέαση πάει πιο κάτω κι από τα τάρταρα και αναλόγως ακολουθεί και η διαφήμιση σε τηλεοπτικό χρόνο. Παράλληλα οι αναταράξεις στον πίνακα τηλεθέασης προκαλούν επιπλέον νεύρα και κακή διάθεση.

Ως γνωστόν κατά τον Μάρτιο πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση τερμάτισε ο Alpha κάτι που διατήρησε και την πρώτη εβδομάδα Απριλίου.
Όπως δείχνουν οι μετρήσεις της AGB Nielsen, για την εβδομάδα 1-7 Απριλίου για την τηλεθέαση σε σύνολο πληθυσμού ο Alpha παρέμεινε πρώτο σε τηλεθέαση κανάλι με ποσοστό 14,1% ενώ δεύτερος σταθμός βρέθηκε το Sigma με ποσοστό 13,8%, στην τρίτη θέση βρέθηκε ο ΑΝΤ1 με 12,8%, στην τέταρτη το ΡΙΚ1 με 11,2% και στην πέμπτη θέση το OMEGA με 10,2%.

Η πρώτη γενική παρατήρηση, πέραν από την μεγάλη επιτυχία του Alpha, είναι πως και τα πέντε τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου βρίσκονται πολύ κοντά. Η δεύτερη παρατήρηση που προκαλεί τρόμο και νεύρα σε αρκετούς είναι πως τα ποσοστά τους είναι πολύ χαμηλά.

Σε κάποιους σταθμούς οι συσκέψεις είναι απανωτές και έντονες με μοναδικό ζητούμενο την αύξηση της τηλεθέασης και κατ' επέκταση των εσόδων από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Εξάλλου αυτό είναι το κύριο έσοδο των τηλεοπτικών σταθμών.

Και ενώ κάποιοι ελπίζουν πως η πίτα θα αυξηθεί εάν το ΡΙΚ εγκαταλείψει το κομμάτι που "τρώει" κάποιοι άλλοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους πως πια τα φαινόμενα φτήνιας στην κυπριακή Tv θα γίνουν ακόμα πιο έντονα.

Όπως σας είχα γράψει βροχή είναι οι προτάσεις που δέχεται ο Γιώργος Αγγελόπουλος, άλλως Ντάνος για να συμμετέχει σε νέα σήριαλ. Η πετυχημένη, όπως λένε, παρουσία του στο "Τατουάζ" του άνοιξε για τα καλά τις πόρτες της υποκριτικής. Ο Ανδρέας Γεωργίου τον ήθελε, λένε, για το νέο του σήριαλ, ο ΑΝΤ1 τον διεκδικεί για δική του σειρά και ο Alpha για τηλεπαιχνίδι...

Ωστόσο ο νέος σταρ έχει επί του παρόντος ένα άλλο δίλημμα. Ο Τούρκος παραγωγός του Survivor που βλέπει τα ποσοστά τηλεθέασης να βουλιάζουν του δίνει, σύμφωνα με δημοσιεύματα, γην και ύδωρ για να επανέλθει στο Τατουάζ, εάν και όταν αυτό συνεχιστεί στη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Ο ίδιος φαίνεται να μην το απέκλεισε αναλόγως των συνθηκών που θα βιώνει όταν θα του γίνει τελική πρόταση.

Ποια εφημερίδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας και οφείλει πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία των εργοδοτουμένων της;

Αν ακούσετε για ποια πρόκειται θα πάθετε πλάκα, αφού είναι από τις πρώτες που υπερθεματίζουν υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση χθες βράδυ, με όλη την ιδιομορφία της Κυριακής, αναδείχθηκε το Sigma με δεύτερο τον Alpha και τρίτο αλλά πολύ κοντά, τον ANT1.

Τα ποσοστά που κατέγραψε η AGB Nielsen για τις 7/04/2019 ανά σταθμό ήταν:

Sigma με 14,6%, Alpha με 12,8%, ΑΝΤ1 με 12,6%, ΡΙΚ1 με 7,8%, Omega 7,4% ΕRT World με 2,4%, Extra με 2,1%, ΡΙΚ2 με 1,8% και Smile με 1,4%.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X
X