ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

#MediaBlog Η πτώση της τηλεθέασης, των εφημερίδων και τα τακούνια της Τάμτα

Ποια εφημερίδα ψάχνει... επενδυτή;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Αληθεύει ότι μεγάλο εκδοτικό συγκρότημα ετοιμάζει και άλλες απολύσεις; Οι φήμες έχουν ανησυχήσει δημοσιογράφους και τεχνικούς οι οποίοι ζητούν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. 

Οι ιδιοκτήτες του εκδοτικού συγκροτήματος επιμένουν πως η οικονομική κατάσταση γίνεται όλο και χειρότερη και δεν αποκλείουν η λίστα των προς απόλυση να αυξηθεί...

Ποια εφημερίδα ψάχνει... επενδυτή;

Μία από τις λίγες εφημερίδες που έμειναν σε λειτουργία στον τόπο μας φαίνεται ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι αποτάθηκε σε τρεις επιχειρηματίες από τους οποίους ζήτησε να επενδύσουν στις εργασίες της.
Η απάντηση ήταν και από τους τρεις αρνητική κάτι που έχει αυξήσει το άγχος των εκδοτών...

Μετά τη φυγή του Γιώργου Κασκάνη από τον Πολίτη για τον Alpha και άλλων τριών στελεχών της εφημερίδας, φαίνεται πως ήρθε η ώρα του Σωτήρη Παρούτη. Οι δρόμοι του δημοσιογράφου και βασικού στελέχους της εφημερίδας από ιδρύσεώς της πριν από 20χρόνια μάλλον χωρίζουν.


Την πολύ καλή σειρά "Πρίγκιπας της Φωτιάς" διέκοψε χωρίς να δώσει εξηγήσεις το Open ΤV. Οι φαν της σειράς διερωτώνται ακόμα εάν θα επανέλθει ή όχι, μιας και η διακοπή της έγινε "στο πιο καλό σημείο", με τις εξελίξεις να τρέχουν...

Τα μεγαλύτερα θύματα όμως φαίνεται να είναι οι ηθοποιοί και άλλοι συντελεστές της σειράς που όχι μόνο δεν γνωρίζουν εάν θα υπάρξει συνέχεια αλλά και αν θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

Φαίνεται πως κάτι γνώριζε το Omega Κύπρου που τερμάτισε πολύ νωρίς τη σειρά, από τον πρώτο γύρο. Ο δεύτερος γύρος ενώ προβλήθηκε κανονικά στην Ελλάδα δεν Κύπρο δεν έκανε καν την εμφάνισή του...

Άγχος υπάρχει στο ΡΙΚ για την συμμετοχή μας στη Γιουροβίζιον και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί λόγω και της ασθένειας της Τάμτα. Αν και το τραγούδι πάει καλά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στις εταιρείες στοιχημάτων, που το κρατάνε σταθερά στη πρώτη δεκάδα, υπάρχει το άγχος να μην κατορθώσει να έχει την επιτυχία του Fuego.

Η Ταμτα ωστόσο προσπαθεί με δύο χορογραφίες να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Όπως μου λέχθηκε από πηγή μου στο ΡΙΚ, η μια χορογραφία θα γίνει με ψηλοτάκουνα και η άλλη χωρίς και θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, αναλόγως και της υγείας της και της φυσικοθεραπείας που κάνει, ποια από τις δύο θα ακολουθήσει. Ίσως μάλιστα η απόφαση να ληφθεί και την ώρα που θα γίνει η πρόβα στη σκηνή της Γιουροβίζιον! Τόσο η Τάμτα όσο και το ΡΙΚ επενδύουν πολλά στη χορογραφία με τους τέσσερις άνδρες χορευτές αλλά και στα οπτικά εφέ της σκηνοθεσίας και είναι αισιόδοξοι για μια πολύ εντυπωσιακή παρουσία που θα "γράψει".

Στον αέρα βρίσκονται οι καταστατικές αλλαγές που ενέκρινε η καταστατική συνέλευση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ). Ο Έφορος Συντεχνιών τις απέρριψε αφού ύστερα από έρευνα διαπίστωσε πως το Δ.Σ. της ΕΣΚ παραβίασε το καταστατικό της ίδιας της οργάνωσης. Γι' αυτό και η καταστατική συνέλευση θεωρήθηκε αντικανονική μιας και δεν τηρήθηκαν σημαντικά άρθρα του καταστατικού από το Δ.Σ. που οργάνωσε τη συνέλευση.

Το αποτέλεσμα είναι εδώ και τέσσερις μήνες να μην έχει ληφθεί απόφαση γι ένα σοβαρό θέμα που δίχασε τους δημοσιογράφους. Το ερώτημα είναι διπλό: Θα μπορέσει η ηγεσία της ΕΣΚ να ξεφύγει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε και κυρίως να επαναφέρει την ομαλότητα στον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης. Σημειώνεται πως από ιδρύσεως της η ΕΣΚ δεν βίωσε ανάλογη ένταση και... ελαφρότητα στην αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που την αφορούν.

Την πληθωρική Λαίδη του ελληνικού πενταγράμμου, Άντζελα Δημητρίου φιλοξενεί το αυριανό σόου του Νίκου Κοκλώνη στο Omega. Το “It’s Show Time” θα παρουσιάσει την Λαίδη στις μουσικές της επιτυχίες αλλά και σε μία συνέντευξη που περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον πολλοί τηλεοπτικοί συντάκτες και σατιρικές εκπομπές άλλων καναλιών σε Ελλάδα και Κύπρο. Ως γνωστό η Λαίδη αποτελεί ένα από τα... αγαπημένα πρόσωπα όσων σατιρίζουν επώνυμους σε τηλεοπτικές εκπομπές. Η ίδια πάντως θα μιλήσει και για τη σάτιρα που δέχθηκε στα χρόνια που πέρασαν...

Τι λέει η τηλεθέαση;

Τα ποσοστά τηλεθέασης των καναλιών της Κύπρου συνεχίζουν να είναι χαμηλά και να φέρνουν πολύ κοντά όλους τους παίκτες. Τα ποσοστά τηλεθέασης των Sigma, ΑΝΤ1, Alpha, ΡΙΚ και Omega κυμαίνονται κάτω του 15% κάτι που προκαλεί εκνευρισμό και άγχος στους καναλάρχες αφού τα έσοδα από τη διαφήμιση σημειώνουν χειρότερη μείωση ακόμα κι από τα ποσοστά τηλεθέασης.

Κάποιοι καναλάρχες έχουν ήδη αρχίσει και τις παράλληλες επενδύσεις για περιορισμό των ζημιών...

Περισσότερα σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X