ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Η διερευνητική δημοσιογραφία και ο ιδρώτας της Τάμτα

Τι λέει η τηλεθέαση;

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Η μάχη που γίνεται στα τηλεοπτικά πάνελ με τους υποψήφιους των κομμάτων για τις ευρωεκλογές είναι χωρίς προηγούμενο. Λίγο τα πεσμένα ποσοστά, λίγο ο αυξημένος αριθμός υποψηφίων, λίγο το επίπεδο των υποψηφίων, αλλά και το επίπεδο κάποιων δημοσιογράφων, και το νόημα, αλλά και η αλήθεια, χάνονται.

Είναι πάντως μια καλή ευκαιρία για να βγουν στη φόρα ντοκουμέντα που ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι υπάρχουν.

Οι ικανοί, ανεξάρτητοι, ερευνητικοί δημοσιογράφοι που θα ξεγυμνώσουν πολιτικά και αρχηγούς κομμάτων και υποψήφιους... αναζητούνται. Μαζί με τη διερευνητική δημοσιογραφία.

Ας πάμε σε κάτι πιο ανάλαφρο.

Πολύ σκληρή δουλειά κάνει η Τάμτα για μια ψηλή ή έστω αξιοπρεπή θέση στον πρώτο γύρο της Γιουροβίζιον. Πηγή μου από το Τελ Αβίβ μου έλεγε χθες ότι, παρά τα τεχνικά και άλλα προβλήματα, τόσο η τραγουδίστρια, όσο και η κυπριακή αντιπροσωπεία, είναι αισιόδοξες πως όλα θα πάνε πολύ καλά.

Στέλεχος του ΡΙΚ, στο οποίο τέθηκαν οι πληροφορίες για το ενδεχόμενο κάτι να μην πάει καλά, χαμογέλασε και απάντησε πως "όλα θα πάνε, όχι καλά, αλλά πολύ καλά".

Σημειώνεται πως την ερχόμενη Τρίτη, ημέρα του πρώτου ημιτελικού της Γιουροβίζιον, η Κύπρος θα εμφανιστεί πρώτη. Αυτός είναι και ένας λόγος που η Τάμτα έχει αυξημένο άγχος. Ευτυχώς, όπως ακούω από την κυπριακή αντιπροσωπεία, το άγχος αυτό είναι δημιουργικό, αλλά και... αποτελεσματικό. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πρόβες που έχει ήδη κάνει.

"Η Τάμτα έχει ιδρώσει πολύ και της αξίζει κάθε επιτυχία", έλεγε χθες άτομο που παρακολούθησε τη δεύτερη και λίγο επεισοδιακή της πρόβα.

Όσο πλησιάζει η στιγμή που τα κανάλια θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν και τις νέες εκπομπές, τόσο αυξάνονται και οι πιέσεις. Κάθε είδους. Ακόμα και απειλές ακούστηκαν σε κάποιο γραφείο...

Κάποιοι πάλι προσπαθούν να ασκήσουν πίεση μέσω δημοσιευμάτων αλλά και των social media με στοχευμένες αναρτήσεις και ποστ. Μάχη μεγαλύτερη κι από αυτή που δίνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές...

Ωστόσο στην περίπτωση της τηλεόρασης τα πράγματα είναι πολύ πιο συγκεκριμένα και... προσγειωμένα. Κάθε πρόταση θα εγκριθεί ή θα απορριφθεί στη βάση καθαρά οικονομικών δεδομένων, τα οποία και μετρήσιμα είναι και αρκετά περιορισμένα...

Οι περισσότεροι σταθμοί, όσο κι αν δεν το ανακοινώνουν, έχουν καταλήξει σε μεγάλο βαθμό για το πρόγραμμα της νέας σεζόν. Παραμένουν μόνο κάποιες εκπομπές, οι οποίες θα ενταχθούν στον προγραμματισμό την τελευταία στιγμή. Και ίσως αυτές να είναι και από τις πιο ακριβές.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Πρώτος σταθμός σε τηλεθέαση αναδείχθηκε χθες το SIGMA, το οποίο ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο του 15%, με το ΡΙΚ1 να... σηκώνει κεφάλι και να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με μόνο μία ποσοστιαία μονάδα διαφορά.

Ας δούμε τα ποσοστά των καναλιών για τη γενική τηλεθέαση, όπως τα έδωσε για τη χθεσινή μέρα η AGB Nielsen:
Πρώτο κανάλι αναδείχθηκε το SIGMA με 15,4%, δεύτερο το ΡΙΚ1 με 14,3%, τρίτος ο ΑΝΤ1 με 13,7%, τέταρτος ο ALPHA με 11% και πέμπτο το OMEGA με 10,1%.

Τα "μικρά" κανάλια παρέμειναν σταθερά στα μικρά τους ποσοστά: EXTRA με 2,9%, ΡΙΚ2 με 1,5%, ΕΡΤ WORLD 1,4%, SMILE με 0,5% 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση

X