ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

#MediaBlog Αντίο ριάλιτι, αντίο τηλεθέαση - Ποια κόβονται και ποιος θα είναι ο... Survivor;

Δύο σταθμοί στην Κύπρο συζητούν για τα δικά τους ριάλιτι

Χρύσανθος

Χρύσανθος

Τα ριάλιτι φαίνεται πως θα είναι δυσεύρετα στη νέα τηλεοπτική σεζόν, όπως και η τηλεθέαση. Όχι ότι στην περίοδο που διανύουμε και στην προηγούμενη τα πράγματα ήταν εύκολα...

Για πολλούς και διάφορους λόγους, φέτος τα ριάλιτι δεν ευδοκίμησαν, κάτι που προκαλεί από σκεπτικισμό μέχρι... αποστροφή σε κάποια κανάλια για την συμπερίληψή τους και στη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Οι αντιδράσεις από την διακοπή τους αναμένεται να είναι αλυσιδωτές, αφού όλα σχεδόν προβάλλονται και στην Κύπρο και παρά την πτώση που είχαν, στηρίζουν την τηλεθέαση σταθμών και τα έσοδα από τις διαφημίσεις.

Μιλάμε για πρωτοκλασάτα ριάλιτι, όπως το Survivor, Τhe Voice, Power of Love και "Ελλάδα έχεις ταλέντο", που στην Ελλάδα προβάλλει ο ΣΚΑΪ και στην Κύπρο το Sigma. Τα δικαιώματα για όλα αυτά τα ριάλιτι, και αρκετά άλλα, έχει η εταιρεία του γνωστού Τούρκου παραγωγού Ατζούν με την επωνυμία Acun Medya η σχέση της οποίας με τον ΣΚΑΪ δεν πάει και τόσο καλά. Κάποιοι υποστηρίζουν πως πάει πολύ χάλια...
Όπως μαθαίνω από πηγή μου στην Αθήνα, είναι θέμα ημερών να ξεκαθαρίσει το σκηνικό. Όπως μου λέχθηκε από άτομο που γνωρίζει: "Το σίγουρο είναι πως η συνεργασία των δύο μερών βρίσκεται παγωμένη και διεξάγονται διαβουλεύσεις για να διαφανεί αν θα ξεπαγώσει ή θα λιώσει και θα χαθεί".

Ήδη, ο ΣΚΑΪ έχει απορρίψει μια νέα σεζόν για το Power of Love, αφού τα ποσοστά που καταγράφει "είναι αποκαρδιωτικά". Άρνηση υπάρχει και για νέο Survivor μετά το χουνέρι με την... ελληνοτουρκική εκδοχή του ριάλιτι που έριξε στα τάρταρα την τηλεθέαση.

Το The Voice που αποτελούσε μια καλή εναλλακτική για επανάκτηση των ποσοστών τηλεθέασης βρίσκεται επίσης στον αέρα αφού η τουρκική εταιρεία ζητεί την παράλληλη παραγωγή και του παιδικού The Voice Kids μετά από οδηγίες της εταιρείας που εκπροσωπεί τα δικαιώματα των ριάλιτι. Ο ΣΚΑΪ ωστόσο δεν βλέπει με καλό μάτι αυτή τη συνέργεια και ενδέχεται το όλο πρότζεκτ να τιναχθεί στον αέρα ίσως μαζί με όλη τη συμφωνία με τον Ατζούν. Κι αυτό γιατί υπάρχει διαφωνία και στο άλλο ριάλιτι, το "Ελλάδα έχεις ταλέντο", με την τουρκική εταιρεία να ζητά περισσότερα επεισόδια ανά εβδομάδα από αυτά που είναι διατεθειμένος να δεχτεί ο ΣΚΑΪ.

Από την άλλη, ο ΣΚΑΪ φαίνεται να καλοβλέπει μια συνεργασία με τον Ανδρέα Γεωργίου και τη νέα του σειρά με την προϋπόθεση να βρεθεί η χρυσή τομή στους όρους που θέτει η κάθε πλευρά. Εάν αυτό επιτευχθεί, η σειρά θα προβάλλεται κατά πάσα πιθανότητα στην Κύπρο από το Sigma.

Η εταιρεία του Ατζούν, όπως πληροφορούμαι, δεν έμεινε με δεμένα χέρια αναμένοντας την απόφαση του ΣΚΑΪ αλλά άρχισε προσέγγιση και με άλλα κανάλια στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο τώρα, ακούω πως δύο σταθμοί συζήτησαν σοβαρά την έναρξη δικού τους ριάλιτι, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει.

Η περίοδος είναι αρκετά δύσκολη, περίπλοκη και για κάποιους... απελπιστική. Η μάχη για την τηλεθέαση θα είναι αυτή τη φορά ολομέτωπη και, όπως κάποιοι φοβούνται, χωρίς όρια, μέχρι να αναδειχθεί ο Survivor σταθμός.

Τι λέει η τηλεθέαση;

Μπέρδεμα ήταν η χθεσινή μέρα για την τηλεθέαση των καναλιών. Πρώτος σταθμός στη γενική τηλεθέαση αναδείχθηκε το Sigma με δεύτερο τον ΑΝΤ1 και τρίτο τον Alpha. Σε ότι αφορά τα δυναμικά κοινά όμως η εικόνα αντιστράφηκε: πρώτος σταθμός αναδείχθηκε ο ΑΝΤ1, δεύτερος ο Alpha και τρίτο το Sigma...

Αναλυτικά:

Στη γενική τηλεθέαση, σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις της AGB πρώτος σταθμός αναδείχθηκε χθες το Sigma με 16,3%, δεύτερος ο ΑΝΤ1 με 15,4% και τρίτος ο Alpha με 13,4%. Τέταρτος σταθμός αναδείχθηκε το Omega με 10,5% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 10,2%.

Στο δυναμικό κοινό η εικόνα αλλάζει: Πρώτος σταθμός αναδείχθηκε ο ΑΝΤ1 με 19,1%, δεύτερος ο Alpha με 15,6%, τρίτος το Sigma με 14,9%, τέταρτο το Omega με 11,1% και πέμπτο το ΡΙΚ1 με 4,6%.

Τα πιο μικρά κανάλια είχαν στη γενική τηλεθέαση τα ποσοστά: Extra 2,1%, ΕΡΤ World 1,6%, ΡΙΚ2 1,5% και Smile 0,8%.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

#MediaBlog: Τελευταία Ενημέρωση