ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπουργός Υγείας - Επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό στο οδόφραγμα του Αγ. Δομέτιου

Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Οδηγίες για άμεση στελέχωση στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου με επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό έδωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση μετά την απόφαση για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων λόγω του κορωνοϊού.

Ο κ. Ιωάννου επισκέφτηκε το πρωί το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας – το οποίο είναι μεταξύ των οδοφραγμάτων που παραμένουν ανοιχτά – για να επιθεωρήσει την εφαρμογή των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ συνομίλησε με Αστυνομικούς και το επιτόπιο νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους, είπε ότι αν και στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας επικρατεί σχετική ησυχία, παρατηρείται αυξημένη κίνηση στον Άγιο Δομέτιο.

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχει νοσηλευτής και γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος. «Έχουμε εντοπίσει ότι χρειάζεται επιπλέον νοσηλευτικό προσωπικό στον Άγιο Δομέτιο, οπότε έχουν δοθεί οδηγίες όπως αυξηθεί η στελέχωση στο εν λόγω οδόφραγμα» είπε ο Υπουργός.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι θα ενημερωθεί και άλλος νοσηλευτής για να στελεχώσει άμεσα το οδόφραγμα, η επιπλέον στελέχωση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες ενώ η κατάσταση θα αξιολογείται ανάλογα.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την απόφαση για τα οδοφράγματα, ο Υπουργός είπε ότι δεν θα σχολιάσει την πολιτική πτυχή. Εμείς καθαρά για λόγους δημόσιας υγείας και για προστασία της δημόσιας υγείας και των δύο κοινοτήτων, ολόκληρου του νησιού, έχουμε αποφασίσει όπως ανασταλεί η λειτουργία των εν λόγω οδοφραγμάτων προσωρινά, είπε ενώ σημείωσε ότι η κατάσταση θα αξιολογείται κάθε μέρα.

Το μέτρο ισχύει για μια εβδομάδα και αναλόγως των εξελίξεων θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις, συνέχισε ο Υπουργός Υγείας, ενώ επανέλαβε ότι ο λόγος που πάρθηκε το μέτρο είναι καθαρά για να γίνεται πιο αποτελεσματικός έλεγχος στα οδοφράγματα.

Το ιατρικό προσωπικό στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας ελέγχει τους διερχόμενους με ψηφιακό θερμόμετρο, ενώ υποβάλλονται ερωτήσεις για το ιστορικό και κατά πόσο ταξίδεψαν πρόσφατα σε χώρες υψηλού κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το Υπουργείο Υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση