ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπόθεση Λοϊζίδου: Η Κύπρος σε ρόλο ποντικιού στην μάχη γιγάντων

Η ιστορία έδειξε ότι μια Ελένη μπορεί να ανάψει πολλές φωτιές

Στο μάτι του κυκλώνα φαίνεται ότι έβαλε την Κύπρο η κύρια Ελένη Λοϊζίδου, μετά και την δημοσιοποίηση των emails που αντάλλαζε με Ρώσους ομολόγους της. Οι πληροφορίες που έδινε για ευαίσθητες υποθέσεις, βάζουν την Κύπρο σε νέες περιπέτειες και επαναφέρουν στο προσκήνιο την εικόνα μιας χώρας που λειτουργεί υποτακτικά για χάρη του Χ καθεστώτος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σκιαγράφησε την κατάσταση ως «Δύσκολη» αναφέροντας ότι, «η Ανώτερη Εισαγγελέας του Κράτους, Ελένη Λοϊζίδου, θέτει την Κύπρο σε δύσκολη θέση, τόσο απέναντι στη Ρωσία, όσο και έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών μας που θέλουν να μας παρουσιάσουν ως υποτακτικούς προς τη Μόσχα δημιουργώντας προβλήματα»

Ως προέκταση του «δύσκολη», θα μπορούσαμε να πούμε ότι αν η κατάσταση δεν τύχει των σωστών χειρισμών μπορεί να εξελιχθεί και σε επικίνδυνη. Κάτι σαν τροπική καταιγίδα που σε χρόνο μηδέν μπορεί να μετατραπεί σε «Τυφώνα κατηγορίας 5». Ως λαός είχαμε πάντα την τάση να πιστεύουμε ότι το ξανθός γένος θα έρθει να μας σώσει από τα πάνδεινα που αντιμετωπίζουμε, όμως οι τελευταίες εξελίξεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μας έχουν προσγειώσει. Βλέπετε οι μπίζνες Ρωσίας – Τουρκίας προχωρούν ακάθεκτες έστω και αν κάποιοι πίστευαν ότι μετά την κατάρριψη του Ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους θα έμπαιναν σε εφαρμογή όλες οι «προφητείες» που πετάγονται στους τοίχους του facebook μας.

Μετά την Ελένη της Τροίας τώρα έχουμε και την Ελένη της Κύπρου που κατάφερε με τις δωρεάν συμβουλές της (αφού τα μόνα δώρα που είπε ότι έλαβε ήταν σοκολατάκια και βότκα) να ανάψει φιτιλιές στις ήδη εύθραυστες σχέσεις Ε.Ε – Ρωσίας. Μάλιστα, δεν αποκλείεται και η ανάμειξη των ΗΠΑ, καθώς η υπόθεση του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου Bill Browder δεσπόζει μεταξύ εκείνων που ήδη αναδύθηκαν στη δημοσιότητα.

Η Κύπρος καλείται ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δείξει ότι έχει την πυγμή και τους μηχανισμούς που απαιτούνται ώστε να επιβληθούν γρήγορα οι όποιες κυρώσεις στους εμπλεκόμενους αλλά και από την άλλη να μην διαταράξει τις αρμονικές και φιλικές σχέσεις που παραδοσιακά διατηρεί με την Ρωσία. Με τις διεθνείς διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα να βγει η Κύπρος αλώβητη από αυτή την «Τιτανομαχία» με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει σε όσους χειρίζονται την υπόθεση εντός και εκτός συνόρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X