ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υπ. Υγείας: «Η συντριπτική πλειοψηφία κρουσμάτων είναι ανεμβολίαστοι»

Έκκληση του Υπουργού για εμβολιασμό των πολιτών

Νέα έκκληση απηύθυνε την Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, για εμβολιασμό των πολιτών κάτω των 30 ετών, ενώ είπε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων ή των νοσηλειών είναι ανεμβολίαστοι. Τόνισε πως ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας είναι με την αύξηση των εμβολιασμών.
 
Ο κ. Ιωάννου επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για να δει την πρόοδο των έργων για την επέκταση του.
 
Σε δηλώσεις του ανέφερε πως "έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, μένει πλέον ο εξοπλισμός. Στην ουσία έχει διπλασιαστεί η δυναμικότητα του νοσοκομείου και αυτό είναι ευχάριστο, διότι είναι υποδομή η οποία θα χρειαστεί και για την αντιμετώπιση ασθενών με κορωνοϊό, αλλά είναι και μια υποδομή η οποία θα μείνει στο νοσοκομείο να χρησιμοποιηθεί για επέκταση άλλων κλινικών".
 
Με την ευκαιρία της επίσκεψης μου, συμπλήρωσε, "ευχαρίστησα για ακόμα μια φορά το προσωπικό του νοσοκομείου για την προσφορά του όλους αυτούς τους μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και για το γεγονός ότι μας έχουν κάνει υπερήφανους για την όλη προσπάθεια και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουν όσον αφορά τις νοσηλείες στην Κύπρο τους τελευταίους 15 μήνες".
 
Σε ερώτηση σχετικά με την αισθητή μείωση των νοσηλίων στα νοσοκομεία και στο Νοσοκομείο Αναφοράς τους τελευταίους μήνες και κατά πόσο προκαλεί ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας το ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια αύξηση στο ποσοστό θετικότητας, αλλά και στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως "προσωπικά με ανησυχεί διότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αύξηση στο ποσοστό θετικότητας ειδικά στα τεστ ταχείας ανίχνευσης τα οποία μας δείχνουν μια άμεση εικόνα".
 
Για παράδειγμα στα χθεσινά αποτελέσματα, συνέχισε "έχει διπλασιαστεί το ποσοστό θετικότητας και αυτό είναι ανησυχητικό". Επιπλέον ανησυχητικό, συνέχισε είναι το γεγονός ότι έχει ατονήσει πλέον το ενδιαφέρον του κόσμου για εμβολιασμό και ενώ η Πύλη είναι ανοιχτή από την περασμένη Παρασκευή, πολύ λίγα είναι τα ραντεβού που έχουν κλείσει για εμβολιασμό.
 
Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως έχει αποδειχθεί ότι ο εμβολιασμός έχει αποτελέσματα, καθώς στις ηλικίες όπου υπάρχει εμβολιαστική κάλυψη είναι μηδαμινά τα κρούσματα. "Τα κρούσματα που παρατηρούνται είναι πλέον σε ηλικίες κάτω των 30 που δεν υπάρχει προς το παρόν η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη" ανέφερε και τόνισε πως "ο μόνος τρόπος να αποτρέψουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας είναι με την αύξηση των εμβολιασμών". Γι' αυτό, συνέχισε, προτρέπουμε τον κόσμο και απευθύνουμε έκκληση να εμβολιαστεί και επιπλέον να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας. 
 
Παρατηρούμε, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου, πως τις τελευταίες ημέρες αρκετός κόσμος πλέον δεν τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν είναι θέμα επιτήρησης ή επιβολής νέων μέτρων. "Αλίμονο αν μετά από 15 μήνες πανδημίας πρέπει να επιβάλουμε του κόσμου να τηρεί τα μέτρα" είπε και σημείωσε πως πρέπει να γίνει βίωμα, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, να τηρούμε τα μέτρα, διαφορετικά εάν συνεχίσουμε όπως πάμε θα παρατηρήσουμε μια νέα έξαρση της πανδημίας" ανέφερε ο Υπουργός.
 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν συμμερίζεται την εκτίμηση ότι σε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα επηρεαστούν κυρίως οι ανεμβολίαστοι πολίτες και τι πρέπει να γίνει ώστε να πειστούν οι ομάδες πολιτών που δεν εμβολιάστηκαν, ώστε να εμβολιαστούν, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε πως πλέον "η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων ή των νοσηλίων είναι ανεμβολίαστοι, άρα εάν θέλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας και την υγεία των δικών μας, πρέπει να εμβολιαστούμε".
 
Γίνονται προσπάθειες και υπάρχει μια εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου, είπε ο Υπουργός ενώ ανέφερε πως έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο με την εταιρεία που τρέχει την εκστρατεία. "Κάνουμε και εκκλήσεις στον κόσμο αλλά αντιλαμβάνεστε πως εναπόκειται στον καθένα να πεισθεί ούτως ώστε να προσέλθει να εμβολιαστεί. Τα αποτελέσματα και τα οφέλη του εμβολιασμού είναι εκεί, είναι υπαρκτά και ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει πλέον" κατέληξε ο Υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X