ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Υφυπουργός Ναυτιλίας - Κανένα πλοίο στο λιμάνι Λεμεσού που σχετίζεται με το «Γιαβούζ»

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας»

Διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα, η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Νατάσα Πηλείδου διαβεβαιώνει πως κανένα πλοίο που βρέθηκε στο λιμάνι και στη θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού, δεν έχει υποστηρικτικό ρόλο στις παράνομες ενέργειες του τουρκικού γεωτρύπανου "Γιαβούζ".

Σε δηλώσεις της στη Λεμεσό, η κ.Πηλείδου κλήθηκε να σχολιάσει σχετικά δημοσιεύματα περί παρουσίας, στη θαλάσσια περιοχή και στο λιμάνι της Λεμεσού, πλοίων της Ολλανδικής "Vroon Offshore Services", η οποία είχε συνάψει συμφωνία με την κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας (TPAO), στο πλαίσιο των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

"Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας", τόνισε η Νατάσα Πηλείδου, υποδεικνύοντας ότι " εδώ και εβδομάδες, η συγκεκριμένη ολλανδική εταιρεία έχει δώσει γραπτώς διαβεβαιώσεις, στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ότι δεν πρόκειται να εμπλακεί σε καμία παράνομη δραστηριότητα".

Την ίδια ώρα κάλεσε τα ΜΜΕ να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά στο τι μεταδίδουν, αφού όπως είπε " η οποιαδήποτε προβολή των θεμάτων αυτών, όταν δεν γίνεται προσεκτικά, μόνο ζημιά κάνει στην Κύπρο".

"Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί κανένα πλοίο δεν εμπλέκεται σε καμία παράνομη δραστηριότητα", επανέλαβε η κ. Πηλείδου.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Υφυπουργός σημείωσε ότι η απόφαση της ολλανδικής εταιρείας να απέχει από οποιανδήποτε παράνομη ενέργεια των Τούρκων, στέλνει μηνύματα σε όλους, ώστε να κάνουν διπλές σκέψεις για συμμετοχή τους στους παράνομους τουρκικούς σχεδιασμούς στην κυπριακή ΑΟΖ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X