ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χριστοφίδης για debate: «Η συζήτηση μαρτυρεί τα τραγικά αδιέξοδα της χώρας»

Η Τοποθέτηση του υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση για το ψεσινό προεδρικό debate εξέδωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αναφέροντας ότι «λίγο αν παρακολούθησε κανείς τους προεδρικούς υποψήφιους, Νεοφύτου, Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη να συζητούν, εύκολα θα συνειδητοποιούσε ότι το μέλλον της Κύπρου είναι δυσοίωνο». 

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Αποκαλυπτική και αποκαρδιωτική η χθεσινοβραδινή συζήτηση στο ΡΙΚ. Αν δεν την είδατε σας προτρέπουμε να την αναζητήσετε. Δυστυχώς, δεν θα σας φτιάξει τη διάθεση!

Το επίπεδο της δημόσιας συζήτησης και το περιεχόμενό της αναδεικνύουν τα τραγικά αδιέξοδα της χώρας. Λίγο αν παρακολούθησε κανείς τους προεδρικούς υποψήφιους, Νεοφύτου, Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη να συζητούν, εύκολα θα συνειδητοποιούσε ότι το μέλλον της Κύπρου είναι δυσοίωνο. Η χώρα χρειάζεται, επειγόντως, μια εντελώς νέα προοπτική.

Θέλετε και άλλες αποδείξεις, ότι στο Μον Πελεράν και στο Κραν Μοντανά τα έκαναν θάλασσα; Αναζητείστε τη χθεσινή τηλεοπτική συζήτηση των τριών. Είναι φανερή η ανεπάρκεια όλων αυτών που μας εκπροσωπούσαν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι φανερή η ένδεια ουσιαστικών προτάσεων για ένα νέο δρόμο πλεύσης. Οι «ελάχιστοι» βρέθηκαν στο πηδάλιο σε μέγιστες ιστορικές στιγμές και ουσιαστικά έβλαψαν τη χώρα. Αυτούς θέλετε να διαπραγματευτούν και να αποφασίσουν και για την επόμενη φορά, όταν και εφόσον υπάρξει ευκαιρία;

Με απουσία προτάσεων και χιλιοειπωμένα κλισέ ανακάλυψαν ξαφνικά την «ανάγκη του ευρωπαίου απεσταλμένου», που παρεμπιπτόντως η πλευρά μας ζητά για χρόνια και η Τουρκία δεν αποδέχεται. Έστω πως ορίζεται από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Και μετά τι; Ποια είναι επί της ουσίας η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη; Ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε πολλές φορές την ανάγκη για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας. Είναι ο άνθρωπος που συγκυβερνά τη χώρα επί 10 χρόνια, μπροστά και πίσω από κλειστές κουρτίνες και φέρει ίση ευθύνη με την Κυβέρνηση για την πλήρη αποτυχία της.

Ο ένας, ήταν ο εντολοδόχος του Αναστασιάδη, έβλεπε αυτά τα χάλια και δεν παραιτείτο, πέρασαν 4 χρόνια και δεν είπε κουβέντα για αυτά που έγιναν. Τα κάλυπτε μέχρι τελευταίας στιγμής! Τώρα, αίφνης, αναφέρεται σε φοβερά γεγονότα που εξηγούν και τα χάλια στα οποία, ως στενά δεμένη ομάδα, έφεραν τη χώρα και οι τρεις τους.

Ο άλλος, το πολιτικό ψυχοπαίδι του Αναστασιάδη, δεν τόλμησε να διαψεύσει κάτι που τον άφησε απόλυτα εκτεθειμένο. Προσέξτε το εξωφρενικό: ήθελε, λέει, να φύγει από τις διαπραγματεύσεις για να μην «δαπανήσει πολιτικό κεφάλαιο». Σε στιγμές κρίσιμες για την πατρίδα στο μυαλό του δεν ήταν ο τόπος, οι άνθρωποί του, οι πρόσφυγες, η κατεχόμενη γη μας. Όχι, στο μυαλό του ήταν οι επόμενες προεδρικές εκλογές, οι προσωπικές του φιλοδοξίες, που του θόλωσαν τη σκέψη. Σήμερα, που ήρθε η ώρα να δαπανήσει το όποιο πολιτικό κεφάλαιό του, φυγομαχεί στην πρόκληση που δέχτηκε και προσπάθησε να την εξοστρακίσει με χαριτωμένα αλλά ανούσια σχόλια.

Ο πολιτικός διάδοχος του Αναστασιάδη γνώριζε άριστα όσα για εμάς ήταν αποκαλύψεις. Δεν ήταν η πρώτη φορά που τα άκουγε. Έβαλε όμως την κομματική αφοσίωση και τα προσωπικά του πλάνα πάνω από τη χώρα. Αντί να διαφοροποιηθεί εντίμως, συνέπλευσε με τον αρχηγό του. Βέβαια είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλά για τη «χαμένη αξιοπιστία».

Η χθεσινοβραδινή συζήτηση αφήνει επίσης και ένα άλλο συμπέρασμα. Είναι εμφανές ποιος έβαζε συνεχώς πλάτη στον πρόεδρο Αναστασιάδη. Κάποιοι αρχηγοί κομμάτων δεν θα ένοιωθαν άνετα με αυτά που έβλεπαν και με αυτά που άκουγαν.

Όλα αυτά λεγόντουσαν μερικές ώρες μετά την εκδήλωση των Κερυνειωτών στον Τύμβο της Μακεδονίτισσα.

Ο κόσμος κατάλαβε!!!

Ο ιστορικός του μέλλοντος συγγράφει ήδη νέες σελίδες τραγικών ανεπαρκειών για τις οποίες σιγά σιγά μαθαίνουμε. Θα γράψει σίγουρα για όλους αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον του δύσμοιρου τόπου μας.

ΥΓ: Είναι προσβλητική η προσπάθεια του ΡΙΚ να μεταμφιέσει μια καθαρά προεκλογική εκπομπή σε «επετειακή» των διπλών μαύρων επετείων. Η απλή αλήθεια είναι πως το διορισμένο ΔΣ της Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση άρχισε να παρεμβαίνει στον προεκλογικό αγώνα κατά τρόπο προκλητικό. Δεν θα μείνει αναπάντητη η πρόκληση. Φαίνεται ότι το ΡΙΚ προωθεί κάποιον από αυτούς που μας έφεραν πέρα από το χείλος της καταστροφής.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X