ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δ. Χριστόφιας: Σε συνεχή επικοινωνία οι γιατροί Κύπρου - Ισραήλ

Ήσυχο βράδυ πέρασε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση παραμένει ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας. Νοσηλεύτηκε το Σάββατο στη Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και από τη Δευτέρα βρίσκεται στην Εντατική λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λοιμωξιολόγος από το Ισραήλ αναχώρησε από την Κύπρο το απόγευμα της Τετάρτης αλλά θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους θεράποντες ιατρούς του Δημήτρη Χριστόφια ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα επιστρέψει.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων έχουν ήδη σταλεί στο Ισραήλ και αναμένεται ότι θα μελετηθούν από ιατρική ομάδα ώστε να καθαριστούν τα επόμενα βήματα.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν

«Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, λόγω σημαντικής αναπνευστικής επιβάρυνσης. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη, αλλά παραμένει σταθερή. Από χθες το βράδυ, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποστηρίζεται μηχανικά από αναπνευστήρα.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίας της ομάδας των θεραπόντων ιατρών του νωρίτερα σήμερα, στην παρουσία της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας και Λοιμωξιολόγου από το εξωτερικό, αξιολογήθηκε η μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας του κ. Χριστόφια, ενώ επαναξιολόγηση θα γίνει και αργότερα εντός της ημέρας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ενημερώνεται τακτικά από τους θεράποντες ιατρούς και για οποιαδήποτε εξέλιξη στην κατάσταση της υγείας του ασθενούς, το Υπουργείο Υγείας θα ενημερώσει σχετικά με νεότερη ανακοίνωση».

Καθησυχαστικός ο Άντρος

Σε δηλώσεις του από το Γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, φρόντισε να ξεκαθαρίσει τα δεδομένα και να καθησυχάσει τις ανησυχίες σε σχέση με την ανάγκη για διασωλήνωση του κ. Χριστόφια. 

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, η απόφαση ελήφθη καθαρά και μόνο για να είναι άνετος ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ τόνισε ότι δεν έχει διαπιστωθεί λοίμωξη. Παράλληλα, η κατάστασή του θεωρείται σταθερή, καθώς ούτε επιδείνωση έχει παρουσιαστεί.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της μεταφοράς του στο Ισραήλ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι αυτό είναι στην κρίση των ειδικών, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά τους και θα αποφασίσουν αναλόγως.

Ο λόγος της διασωλήνωσης

Σε ερωτηματικά που σχετίζονται με την κατάσταση της υγείας του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, απάντησε μέσω τηλεοπτικών του δηλώσεων ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου.

Σχετικά με το γεγονός ότι ο κ. Χριστόφιας κρίθηκε αναγκαίον την Τρίτη όπως διασωληνωθεί, ο κ. Κυπριανού εξήγησε ότι αυτό κρίθηκε αναγκαίο από τους Κύπριους ιατρούς του, για λόγους που αφορούν στην διευκόλυνση, τόσο του ιδίου, όσο και της χορήγησης της θεραπείας.

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, την πιο πάνω ενημέρωση έλαβε από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, η οποία τον πήρε τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης.

Ο κ. Κυπριανού, αναφερόμενος στα επόμενα βήματα, είπε ότι αυτά αναμένεται ότι θα αποφασιστούν κατά την διάρκεια της Τετάρτης.

Δεν αποκλείεται μετάβαση στο Ισραήλ

Σύμφωνα με δηλώσεις της Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας βρέθηκε και ο Λοιμωξιολόγος που αφίχθη από το Ισραήλ, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη των ιατρών την Τρίτη. Σύμφωνα με την κα Γιαννάκη, εάν και εφόσον ζητηθεί από τους γιατρούς, την Τετάρτη ενδέχεται να αποφασιστεί η μεταφορά του κου Χριστόφια στο Ισραήλ για παραιτέρω θεραπεία.

Τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει συνεχής επαφή με τους ιατρούς, ώστε να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα:

Πηγή: Η Καθημερινή, 24News

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X