ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαμπιαούρης: Να είστε σίγουροι ότι και οι εκπαιδευτικοί μας αγαπούν τα παιδιά, όλοι τα αγαπούμε

«Ευελπιστώ ότι οι φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δεύτερες σκέψεις»

Την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση στη διαφορά εκπαιδευτικών με το Υπουργείο Παιδείας εξέφρασε ο Υπουργός, Κώστας Χαμπιαούρης, διαμηνύοντας πως η πόρτα του Υπουργείου και της Κυβέρνησης παραμένει ανοικτή για διάλογο, πως η πρόταση της 23ης Αυγούστου μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα και πως οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κάνουν "δεύτερες σκέψεις".

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, στο περιθώριο της υπογραφής μνημονίου συναντίληψης με το ΤΕΠΑΚ, ο κ.Χαμπιαούρης κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο νέων μέτρων από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, λέγοντας ότι "είναι λυπηρό να παίρνονται μέτρα τα οποία πλήττουν τους μαθητές", ενώ υπογράμμισε ότι το Υπουργείο θα κρατήσει "χαμηλούς τόνους".

"Ήδη αξιολογούμε την κατάσταση, να δούμε πως μπορούμε να τη διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να μην πλήττεται το παιδί, να μη πλήττεται το δημόσιο σχολείο. Οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοικτές και ευελπιστώ ότι οι φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν δεύτερες σκέψεις", συμπλήρωσε.

Κληθείς να αναφέρει αν με αυτό καλεί σε διάλογο τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, είπε πως "πάντοτε οι πόρτες του Υπουργείου και της Κυβέρνησης ήταν ανοικτές για διάλογο", ενώ σε σχέση με τις χθεσινές καταγγελίες που έγιναν στην Αστυνομία εναντίον του, ο Υπουργός Παιδείας είπε πώς δεν θα ήθελε να σχολιάσει οτιδήποτε επί τούτου.

Σε σχόλιο ότι τελικά φαίνεται πως οι μαθητές είναι αυτοί που "πληρώνουν" τη αντιπαράθεση Υπουργείου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ο Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε πως "θα βρεθεί λύση".

"Να είστε σίγουροι ότι και οι εκπαιδευτικοί μας αγαπούν τα παιδιά, όλοι τα αγαπούμε, απλά τώρα (είμαστε) κάτω από αυτές τις συνθήκες", είπε και τόνισε πως " πρέπει να κάνουμε δεύτερες σκέψεις και να βάλουμε όλοι τη συλλογική μας σοφία στο τραπέζι του διαλόγου και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα".

Υπάρχει, συνέχισε, μια πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα, είναι η πρόταση που συνδιαμορφώθηκε στις 23 Αυγούστου, στην παρουσία των ηγετών των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Αν υιοθετηθεί αυτή η πρόταση θεωρώ ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα, κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X