ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χαλαρή ομοσπονδία... και μπηχτές στο twitter

Ανεβαίνουν οι τόνοι στο πολιτικό σκηνικό

Τα περί αποκεντρωμένης ομοσπονδίας που ξεκίνησαν να συζητούνται στο εθνικό συμβούλιο της Δευτέρας, άρχισαν να συζητούνται ήδη τόσο στο παρασκήνιο όσο και στο προσκήνιο με τα πολιτικά κόμματα να αντιδρούν ήδη.

Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί της Τρίτης Καταστροφική χαρακτήρισε τυχόν συζήτηση πρότασης για χαλαρή ή αποκεντρωμένη ομοσπονδία. Αν και δεν επιβεβαίωσε ή διέψευσε την όποια συζήτηση σεβόμενος τη δέσμευση που δόθηκε στο εθνικό συμβούλιο για εμπάργκο δηλώσεων μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου, σημείωσε πως κάποιοι δεν θέλουν πραγματικά τη λύση της ομοσπονδίας, ούτε να μοιραστούν, την εξουσία με τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας και ενδεχομένως να ψάχνουν τεχνάσματα για να ξεφύγουν.

Υπογραμμίζοντας ότι το πλαίσιο στη βάση του οποίου συζητούμε τόσα χρόνια είναι η διζωνική/δικοινοτική ομοσπονδία ανέφερε πως «αν πούμε ότι εγκαταλείπουμε το συγκεκριμένο πλαίσιο, τότε θα ενταφιάσουμε την προοπτική λύσης και θα οδηγηθούμε στη διχοτόμηση».
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ υπογράμμισε τέλος ότι αν και εφόσον κάποια πράγματα πάρουν σάρκα και οστά, τότε το κόμμα του θα αντιδράσει πολύ έντονα.

Εξηγήσεις για τον όρο αποκεντρωμένη ομοσπονδία ζήτησε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. Κληθείς να σχολιάσει τα περί χαλαρής ή αποκεντρωμένης ομοσπονδίας ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι θα πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εξηγήσει τι εννοεί, πόσο χαλαρή θα είναι και κατά πόσο θα είναι λειτουργικό και βιώσιμο το κράτος.

«Στο στάδιο που είμαστε, επικρατεί έντονος προβληματισμός και τα δεδομένα δεν είναι πολύ ενθαρρυντικά». Σημείωσε ωστόσο πως δεν συμφωνεί με την κινδυνολογία που αναπτύσσεται.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ τόνισε πως το αφήγημα ότι η Τουρκία θέλει λύση του Κυπριακού και φταίνε οι Ελληνοκύπριοι για τη μη λύση πρέπει να σταματήσει. Το πρόβλημά μας, επεσήμανε, είναι η Τουρκία.

Στο κάδρο η συνέντευξη Αβέρωφ

Έντονη συζήτηση υπήρξε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τον Αβέρωφ Νεοφύτου να έρχεται σε αντιπαράθεση με το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστο Χριστοφίδη για τα περί χαλαρής ομοσπονδίας, με τον κ. Χριστοφίδη, αναφερόμενος στη συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στην «Κ» να κάνει λόγο για οργανωμένη προσπάθεια ΔΗΣΥ-Προεδρικού αλλαγής σε χαλαρή ομοσπονδία. O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές αναφέροντας στον κ. Χριστοφίδη οτι σενάρια και υπονοούμενα από κάποιους που τσιμέντωσαν το status quo σε άλλους.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X