ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα δεν θα παραιτηθεί από την αγορά των S-400

«Είναι μια υπόθεση που έχει τελειώσει και δεν θα γυρίσουμε πίσω»

Η συμφωνία για τους S400 έκλεισε και η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει, δήλωσε από τις ΗΠΑ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι το αντιαεροπορικό σύστημα αποτελεί επείγουσα ανάγκη για την Τουρκία, ενώ σημείωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε μια περιοχή με τα περισσότερα προβλήματα όπως το Καραμπάχ, το Γεωργιανό, το Κριμαϊκό και το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του σε πάνελ στις ΗΠΑ, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι πρότεινε τη δημιουργία μιας τεχνικής επιτροπής για να εξακριβώσει ότι το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα S400 δεν αποτελεί κίνδυνο για τα στρατιωτικά συστήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι τα F35 αποτελούν επείγουσα ανάγκη, προσθέτοντας ότι “οι S400 είναι μια συμφωνία που τελείωσε” και δεν θα κάνουν πίσω. Όπως είπε “οι ΗΠΑ πριν από λίγο καιρό είχαν κάνει μια τελευταία πρόταση για τους Patriot αλλά δεν υπάρχει εγγύηση ότι θα γίνει η πώληση”. Δήλωσε περαιτέρω ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρόσφατα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε ότι είναι λάθος η πώληση Patriot στην Τουρκία. “Εμείς για χρόνια δεν καταφέραμε να τους πάρουμε και γι αυτό έπρεπε να πάμε στη Ρωσία να τους πάρουμε. Και από άλλους συμμάχους μας προσπαθήσαμε να τους πάρουμε αλλά δεν έγινε. Το αντιαεροπορικό σύστημα αποτελεί επείγουσα ανάγκη για την Τουρκία”.

“Εμείς δεν ζούμε σε μια περιοχή ειρηνική. Όλα τα προβλήματα είναι εδώ, βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή όλων των δοκιμασιών που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ. Από την τρομοκρατία μέχρι την άτακτη μετανάστευση αν κοιτάξετε την Τουρκία τα περισσότερα προβλήματα όπως το Καραμπάχ, το Γεωργιανό, το Κριμαϊκό, το Κυπριακό είναι στη δική μας περιοχή”, ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X