ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρίτος γύρος συναντήσεων Ακιντζί - Λουτ - Αναστασιάδη

«Υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες, το έδαφος, για να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς»

Τρίτο γύρο συναντήσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για συνομολόγηση των όρων αναφοράς.

Η συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη έχει καθοριστεί για τις 9.30 το πρωί και η συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί για τις 5 το απόγευμα. Στις 10, εξάλλου, συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο θα ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, είχε δηλώσει μετά τη δεύτερη συνάντηση της κ. Λουτ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψής της αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών στο νησί, πως φαίνεται ότι υπάρχουν πλέον βάσιμες ελπίδες, το έδαφος, για να καταλήξουμε σε όρους αναφοράς.

Είπε ακόμη πως γίνεται αντιληπτό ότι η κ. Λουτ θα έχει στη συνέχεια διαβουλεύσεις και με τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα μέρη, "γι’ αυτό και δεν μπορεί να παραγνωρίσουμε δυσκολίες που μπορεί να παρουσιαστούν αν τυχόν η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες επεμβάσεις και τα όσα εξυφαίνονται στο ζήτημα της Αμμοχώστου".

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση