ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Τουρκία και ψευδοκράτος θα απαντήσουν με κοινή στάση σε παρενόχληση»

Ρίχνουν λάδι στη φωτιά

Κανείς να μην προσπαθήσει από δω και πέρα να δοκιμάσει την αποφασιστική στάση της Τουρκίας και της ‘τδβκ’, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο DHA, ο "υπουργός ενέργειας" Οζντίλ Ναμί, σχολιάζοντας την υποτιθέμενη παρενόχληση του Μπαρμπαρός από ελληνική φρεγάτα.

Ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι και από εδώ και πέρα η αντίδραση θα είναι ακριβώς η ίδια σε περίπτωση παρενόχλησης, προσθέτοντας ότι Τουρκία και ‘τδβκ’ θα είναι σε στενή συνεργασία και με κοινή στάση θα απαντήσουν.

Δεν θέλουν, πρόσθεσε, κρίση στο θέμα της ενέργειας στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι οι εκκλήσεις τους προς την ε/κ πλευρά για συνεργασία έμειναν χωρίς αντίκρισμα. Υποστήριξε ότι τα μονομερή βήματα της ε/κ πλευράς προκάλεσαν ένταση. “Η αύξηση της έντασης δεν είναι μια εξέλιξη που επιθυμούμε”, ανέφερε.

Απευθύνοντας έκκληση στον Πρόεδρο Αναστασιάδη “ελάτε να συνεργαστούμε στο θέμα της ενέργειας’, είπε “ας μετατρέψουμε την ενέργεια όχι σε ένταση αλλά σε συνεργασία, όλες οι πλευρές θα επωφεληθούν από αυτό. Αυτή η συνεργασία θα επηρεάσει θετικά και τις προσπάθειες για λύση. Μπορεί να ιδρυθεί μια επιτροπή υπό τα ΗΕ ή να ιδρυθεί ένα άλλο σχήμα το οποίο να θεωρούν κατάλληλο οι ηγέτες. Οι πηγές στην Κύπρο ανήκουν και στις δύο κοινότητες”, ανέφερε.

Ο Οζντίλ Ναμί υποστήριξε ότι η ε/κ πλευρά προσπαθεί να κάνει μονομερή βήματα κρυβόμενη κάτω από το μανδύα της διεθνούς αναγνώρισης. “Οι Ε/κ έχουν και τη στήριξη της Ελλάδας σε αυτό. Δυστυχώς και οι διεθνείς εταιρείες γίνονται εργαλείο. Ελπίζουμε οι τελευταίες εξελίξεις να έδειξαν σε όλες τις πλευρές πόσο εμφανή είναι τα μηνύματα που έδωσε η τουρκική πλευρά. Η τουρκική πλευρά έδειξε μέχρι σήμερα πόσο αποφασισμένη είναι να στηρίξει τα συμφέροντα και τα νόμιμα δικαιώματα του ‘τ/κ λαού’”, ανέφερε.

Καλεί, είπε στη συνέχεια, τους Ε/κ να συμπεριφέρονται λογικά, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ‘συμφωνίες’ μεταξύ της Τουρκίας και της ‘τδβκ’ και ότι θα συνεχίσουν να κάνουν βήματα σε αυτό το πλαίσιο. “Η ένταση δεν μας χαροποιεί”, ανέφερε.

Για τη μεταφορά ηλεκτρισμού από την Τουρκία στα κατεχόμενα, είπε ότι πρέπει να μειωθεί το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X