ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πόθεν αίσχος θέλουν να μετατραπεί σε πόθεν έσχες

Ζητείται ρύθμιση και για την δικαστική εξουσία

Στέλιος Ξιουρής

«Η κοινωνία πλέον δεν πιστεύει κανένα και πρέπει καθημερινά να αποδεικνύουμε ότι είμαστε τίμιοι»

Ως κραυγή απόγνωσης αλλά και πρόθεσης να προωθηθούν οι κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να αναστραφεί η εικόνα που έχει για τους πολιτικούς εξέπεμψε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής – βουλευτής ΔΗΣΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΟΥ.

Παράλληλα ο κ. Ζαχαρίου με την προώθηση των κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων επιχειρεί το μείζον θέμα της λογοδοσίας πολιτειακών αξιωματούχων να το μετατρέψει από αίσχος, όπως το διαλαλεί η κοινωνία σε πραγματικό πόθεν έσχες.

Πρόθεση της Επ. Θεσμών είναι να ενταχθούν στο πόθεν έσχες από την νέα του μορφή πέραν του Προέδρου της Δημοκρατίας- Υπουργών και βουλευτών και η δικαστική εξουσία.

Αν οι δικαστές δεν θέλουν να ενταχθούν στο νόμο που θα διέπει τους άλλους πολιτειακούς αξιωματούχους, τότε καλούνται να εξεύρουν τρόπους αυτορίθμησης, όπως εισηγείται και η επιτροπή παρακολούθησης της Ε.Ε η ονομαζόμενη και GRECO. Προς τούτο θα επιδιωχθεί σχετική συνάντηση Βουλής- Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Με τις 12 τροπολογίες που κατατέθηκαν από τα κόμματα ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, επιδιώκεται όπως ανακοίνωσε ο Ζαχαρίας Ζαχαρίου:
• Η Βουλή θα ορίσει επιτροπή, η οποία θα συνεπικουρείται από επαγγελματίες ελεγκτές.
• Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι Υπουργοί και οι βουλευτές θα υποχρεούνται να καταθέτουν στοιχεία σε μια ομοιόμορφη φόρμα.
• Το πορίσματα του ελέγχου θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα της Βουλής και θα παραμένουν ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν συγκρίσεις με προηγούμενα χρόνια.
• Η κυβέρνηση στο πρότυπο της Επιτροπής της Βουλής, θα πρέπει να διορίσει ανάλογη επιτροπή η οποία θα ελέγχει τους αξιωματούχους του κράτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση