ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Το βράδυ της απόφασης για την Αγία Σοφία δεν κοιμήθηκε καθόλου ο Ερντογάν»

Η διαρροή του Ερντογάν μέσω Τούρκου δημοσιογράφου

Μέχρι να ξημερώσει δεν κοιμήθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ μετά την ανακοίνωση της απόφασης για την Αγία Σοφία όπως φέρεται να αποκάλυψε ο ίδιος στον δημοσιογράφο Τζεγκίζ Αρ.

Ο Τουρκος δημοσιογράφος αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ συνομιλία που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο: “Μίλησα με τον αξιότιμο Πρόεδρό μας και τον συνεχάρηκα για την ιστορική ομιλία του για την Αγία Σοφία. Αλλά και ως δημοσιογράφος του έκανα και μια ερώτηση ασφαλώς. Πως κοιμηθήκατε εκείνο το βράδυ; ‘Μέχρι να ξημερώσει δεν κοιμήθηκα’, είπε. Πως να κοιμηθεί; Και ποιος κοιμάται;”.

Πάντως ο Ερντογάν σε τηλεφωνική συνομιλία του που είχε με τον Χουσνού Μπαϊράμογλου, τον τελευταίο απόγονο του Σαϊντ Νουρσί, του ιδρυτή της κοινότητας Σούφι, άφησε να νοηθεί ότι θα είναι και ο ίδιος στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου που θα γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή "μέσα στο μνημείο". Ο Τούρκος Πρόεδρος ακούγεται να προσκαλεί τον Χουσνού Μπαϊράμογλου στην προσευχή της 24ης Ιουλίου: “Ίνσαλλαχ στις 24 Ιουλίου θα είμαστε εκεί”, ακούγεται να λέει ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ ο Μπαϊράμογλου του απαντά “τότε θέλουμε εσείς να διαβάσετε την προσευχή”. Ο Τούρκος Πρόεδρος γελώντας του ανταπαντά: “Ε όχι και μέχρι εκεί…”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X