ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά, υπάρχει κόντρα Τουρκίας-Ακιντζί;

«Τι είδους πληροφορίες είναι αυτές;»

Ουκ ολίγες φορές, δημιουργήθηκαν υπόνοιες για κακές σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ακιντζί, όσον αφορά στην προσέγγιση και στους χειρισμούς στο Κυπριακό. Σε διάφορες περιπτώσεις, φάνηκε ότι η Τουρκία δεν βρίσκεται σε συνεννόηση με τον Τ/κ ηγέτη, με την φημολογία να ανάβει για τα καλά. Σε όλα αυτά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντά, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον Νίκο Στέλγια για την «Καθημερινή της Κυριακής».

Σε σχετικό ερώτημα, ο κος Τσαβούσογλου, αρχικά, αναρωτήθηκε «τι είδους πληροφορίες είναι αυτές;», για να λάβει την διευκρίνιση που ζητούσε ότι ακούγεται ότι «η δική σας γραμμή και αυτή του κ. Ακιντζί είναι διαφορετικές». 

Ο κος Τσαβούσογλου απάντησε, λέγοντας ότι «εμείς διατηρούμε στενή γραμμή με τον κ. Ακιντζί, την "κυβέρνηση" της "ΤΔΒΚ" και όλα τα "κόμματα"», ωστόσο παραδέχθηκε ότι σε κάποια ζητήματα οι προσεγγίσεις ενδέχεται να είναι διαφορετικές. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις, κανονίζουν επισκέψεις στο νησί ή η τ/κ πλευρά στην Άγκυρα, για συζητήσεις, προκειμένου να καταλήγουν σε κοινό οδικό χάρτη.

Επ' αυτού, δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του και κατά της ε/κ πλευράς, για την οποία λέει ότι οι διαφωνίες είναι πολύ πιο ξεκάθαρες. Αντίθετα, προσθέτει, μεταξύ «ΤΔΒΚ» και Τουρκίας υπάρχει «αρμονία και συνεργασία» και άνεση, γεγονός που επιτρέπει στην δική τους πλευρά να είναι περισσότερο ευέλικτη στις διαπραγματεύσεις.

*Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στην «Καθημερινή της Κυριακής» 

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X