ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τελικά... «είναι αξιόπιστα» - Τα αλλάζει για τα PCR στην Κύπρο ο Α. Γεωργιάδης

Τι αναφέρει σε ανάρτηση του

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας. Ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κληθείς να σχολιάσει ότι η τιμή του μοριακού τεστ στην Κύπρο, ξεκινά από 25 ευρώ, όπως είχε αναφέρει νωρίτερα στην ίδια εκπομπή ο Κωνσταντίνος Αθανασίου, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, ο κ Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «χθες μίλησε ο κ. Πλεύρης με τον Υπουργό Υγείας της Κύπρου και η τιμή που μας έδωσαν είναι 20€-50€. Μία τιμή υπάρχει στα 20€ στην Κύπρο σε μια εταιρεία, η οποία όπως μας είπαν οι δικοί μας γιατροί και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σε συνάντηση που κάναμε, μας έφεραν τα χαρτιά ότι είναι πολύ χαμηλής αξιοπιστίας, κινέζικο και όχι παρόμοιο με αυτά που πωλούνται εδώ. Στην Κύπρο δεν έχει διατίμηση το μοριακό τεστ».

Η απάντηση για το κινέζικο τεστ

Μέσω ανάρτησης του ο Γενικός Ελεγκτής απάντησε για την τιμή των μοριακών τεστ στην Κύπρο. Σύμφωνα με τον κύριο Μιχαηλίδη, «το πως οι τιμές του PCR από €150 στον ιδιωτικό τομέα και €110 για το κράτος, μειώθηκαν σε 2 μήνες στα €50 φαίνεται στην Έκθεση μας ημερ. 13/10/20. Έκτοτε, ο συνεχής ανταγωνισμός στις δημόσιες προσφορές, έριξε τις τιμές στα €15. Οι προδιαγραφές είναι σύμφωνα με πρότυπα της ΕΕ».

Τα αλλάζει για τα PCR στην Κύπρο ο Α. Γεωργιάδης - «Είναι αξιόπιστα»

Σε ανάρτηση του ο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας έγραψε, «να το ξεκαθαρίσουμε: Τα PCR στην Κύπρο είναι αξιόπιστα. Ουδέποτε έκανα αναφορά στην ποιότητα των εργαστηριακών ελέγχων της Κύπρου που αποδεικνύεται από την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην Κύπρο το πλαφόν του PCR είναι στα €50 αλλά οι συνθήκες της αγοράς είναι διαφορετικές».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X