ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα δάκρυα του Φούλη, η αλλεργία των τηλεθεατών για τα κόμματα και το κλείσιμο του ΡΙΚ

Γυρίζει σελίδα με RIKFLIX – νέο κτήριο η δημόσια ραδιοτηλεόραση

Στέλιος Ξιουρής

Αν και το ΡΙΚ διατυμπανίζει ότι γύρισε σελίδα, εντούτοις τα κόμματα και οι βουλευτές φαίνεται ότι έχουν τα σχετικά τους απωθημένα έναντι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η αναφορά του Προέδρου του ΡΙΚ ΑΝΤΡΕΑ ΦΡΑΓΚΟΥ ότι « μόλις αρχίσει η εκφώνηση των ανακοινώσεων των κομμάτων η τηλεθέαση του δελτίου ειδήσεων πέφτει κατακόρυφα» προκάλεσε τις αντιδράσεις των μελών της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Στην οποία παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ , πορευόμενος προς το Προεδρικό για την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ρίχνοντας και την ατάκα του – πρόκληση προς τους διαμαρτυρόμενους αντιπολιτευόμενους βουλευτές. « Αν δεν σας αρέσει που προβάλλεται η Κυβέρνηση κλείστε το». Ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι το ΡΙΚ δεν πρέπει να ασχολείται με την τηλεθέαση και τις σαπουνόπερες , αφού λαμβάνει γερό μπαξίσι από την πολιτεία.

Δεν άφησε το γάντι να πέσει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, αναφέροντας ότι « ο κ. Νεοφύτου μετά δακρύων προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί εσχάτως από την Κυβέρνηση».

Γυρίζει σελίδα το ΡΙΚ

Χρονιά ορόσημο για το ΡΙΚ το 2021, αφού δρομολογήθηκε η λύση προβλημάτων πολλών δεκαετιών.

Τα κυριότερα το νέο οργανόγραμμα, τα περιφερειακά ωφελήματα και το νέο κτίριο του ΡΙΚ.

Ο Πρόεδρο του ΡΙΚ Αντρέας Φράγκος, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του ΡΙΚ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ανέφερε ότι θα αυξηθεί η παραγωγικότητα, θα εξαλειφθούν εργασιακές στρεβλώσεις και αναβαθμιστεί η παραγωγή προγραμμάτων.

Ειδικότερα ο Αντρέας Φράγκος ανέφερε:

• Συμφωνήθηκε το νέο οργανόγραμμα το οποίο προβλέπει 264 μόνιμες θέσεις και σταδιακή κατάργηση των 258 θέσεων συνεργατών αορίστου χρόνου, οι οποίοι σήμερα αποτελούν το 20% των εργαζομένων. Σήμερα οι συνεργάτες υπο-αμείβονται και εκτελούν καθήκοντα αναβαθμισμένα, σε σχέση με την κλίμακα Α4 στην οποία εργοδοτούνται. Με την ψήφιση του νέου οργανογράμματος θα σταματήσει η πρόσληψη υπαλλήλων αορίστου χρόνου. Σήμερα το ΡΙΚ εργοδοτεί συνολικά 330 άτομα. Θα εφαρμοστεί και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου εργαζομένων εντός του 2021.

• Επιλύθηκε το ζήτημα με τα περιφερειακά ωφελήματα, το οποίο εκκρεμεί από το 1989. Ένα ποσό γύρω στα 9 εκ. ευρώ θα διατεθεί για την ανέγερση νέου κτιρίου του ΡΙΚ.

• Δρομολογείται η ανέγερση νέου σύγχρονου κτιρίου το οποίο εκτιμάται ότι θα στοιχίσει 25 εκ. ευρώ. Το υφιστάμενο αποικιοκρατικό κτίριο θα ανακαινιστεί και θα χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Το 2021 θα διατεθούν 150 χιλιάδες ευρώ για μελέτες από εμπειρογνώμονες. Το νέο κτίριο θα αναγερθεί στο χώρο στάθμευση του υφιστάμενου κτιρίου. Η υπόλοιπη γη στο χώρο του ΡΙΚ θα πωληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών για να οικοδομήσει άλλα κυβερνητικά κτίρια. Θα αναζητηθούν κονδύλια και από την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Ο Αντρέας Φράγκος απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ανέφερε ότι πρέπει να μελετηθεί το ενδεχόμενο η χρηματοδότηση του ΡΙΚ να είναι ποσοστό επί του ΑΕΠ, όπως συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες.

Προωθείται η δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας τύπου ΝΕΤΦΛΙΞ, στην οποία εκτός από τα προγράμματα του ΡΙΚ, θα μεταδίδονται οπτικογραφημένες παραστάσεις του ΘΟΚ και άλλων θεάτρων.

Ο προϋπολογισμός ύψους 34 εκ. ευρώ, θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια για ψήφιση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X