ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο μικροσκόπιο της Νομικής Υπηρεσίας η απόφαση για τους μισθούς των δημοσίων

Ενδεχόμενα έφεσης

Αρχές της εβδομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί από τη Νομική Υπηρεσία η πλήρης μελέτη της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικές τις νομοθεσίες που λήφθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης για αποκοπές μισθών και μειώσεις των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μετά το πέρας ημερίδας για παιδιά στο GC School of Careers, στη Λευκωσία.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου για το θέμα των αποκοπών και μειώσεων των συντάξεων των υπαλλήλων και συνταξιούχων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, ο κ. Κληρίδης είπε ότι «αρχές της εβδομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί η πλήρης μελέτη της απόφασης και είναι η πρόθεση μας όπως συγκαλέσουμε σύσκεψη μεταξύ των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και των αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια της οποίας να εξηγήσουμε στα ενδεχόμενα σημεία έφεσης που μπορεί να εγερθούν, να εξηγήσουμε τις προοπτικές οι οποίες διανοίγονται ενδεχόμενα για καταχώρηση και επιτυχία έφεσης και να πάρουμε τις αναγκαίες οδηγίες από την Κυβέρνηση».

Σε ερώτηση αν προχωρούν κανονικά με την εκδοχή της έφεσης, ο κ. Κληρίδης είπε ότι είναι ο ρόλος και το καθήκον της Νομικής Υπηρεσίας να συμβουλεύσει την Κυβέρνηση, την Δημοκρατία, την οποία εκπροσωπεί ως Νομικός Σύμβουλος, ως προς την ύπαρξη λόγων έφεσης, νομικών λόγων, και τις προοπτικές επιτυχίας τους, έτσι ώστε να αποφασιστεί και να δοθούν οι αναγκαίες οδηγίες για καταχώρηση έφεσης.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση