ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στο δικαστήριο και πάλι οι 5 για το ροζ βίντεο Σανέρ

Πρόκειται για τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο και 4 άνδρες

ΚΥΠΕ

Στο «επαρχιακό δικαστήριο» Αμμοχώστου μεταφέρθηκαν το πρωί οι 5 συλληφθέντες για το ροζ βίντεο του «πρωθυπουργού» Ερσαν Σανέρ.
 
Πρόκειται για τη γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο και 4 άνδρες, οι δύο συνελήφθησαν την Πέμπτη και άλλοι δύο το βράδυ της Παρασκευής. Οι κατηγορίες αφορούν παράβαση της ιδιωτικής ζωής, σεξουαλική παρενόχληση και παραποίηση υλικού. Οι συλλήψεις είχαν γίνει κατόπιν παραπόνου του Ερσάν Σανέρ και κατάθεσής του στην «αστυνομία» την επομένη της δημοσιοποίησης του ροζ βίντεο.
 
Η Γενί Ντουζέν σημειώνει ότι ο Ερσάν Σανέρ είχε δηλώσει στην εφημερίδα πως σήμερα θα ανακοινώσει κατά πόσο ο ίδιος θα παραιτηθεί και θα αποσύρει την υποψηφιότητά του από τις εκλογές του ΚΕΕ που διεξάγονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η εφημερίδα διασυνδέει το αποτέλεσμα στο «δικαστήριο» σήμερα με τις υποψηφιότητες για τις εσωκομματικές εκλογές στο κόμμα της τ/κ δεξιάς. Ενας εκ των συλληφθέντων, ο Μουχιτιίν Οζσαγλάμ, ήταν γενικός γραμματέας του «υπουργείου εργασίας» όταν εκεί ήταν ο Φαϊζ Σουτσιούογλου, που είναι ανθυποψήφιος του Σανέρ στο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ και θεωρείται φαβορί.
 
«Η βρώμικη πολιτική δεν είναι δική μας δουλειά», ανέφερε ο κ. Σουτσιούογλου λέγοντας ότι γίνεται προσπάθεια να πληρώσει αυτός τον λογαριασμό για το τι έγινε. «Στην πολιτική πορεύομαι με την αρχή του να αφήσεις ένα έντιμο, τίμιο και τιμητικό όνομα. Δεν έκανα και δεν θα προβώ σε καμία ενέργεια που θα επέτρεπε να αναφέρεται το όνομά μου κατά παράβαση αυτής της αρχής», είπε.
 
Η Ντιαλόγκ γράφει ότι αναλόγως του «δικαστικού» αποτελέσματος, θα ξεκαθαρίσει η υποψηφιότητα Σανέρ για το εσωκομματικό συνέδριο του ΚΕΕ και προσθέτει ότι σήμερα όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να συναντηθούν για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου και τη διαδικασία ψηφοφορίας.
 
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η «αστυνομία» πήρε χθες πολλές καταθέσεις, ενώ ερευνώνται και τα κινητά τηλέφωνα των δύο τελευταίων συλληφθέντων, ο ένας εκ των οποίων είναι πρώην συνεργάτης του Φαϊζ Σουτσιούογλου. Μιλώντας στην Ντιαλόγκ ο εκ των υποψηφίων προέδρων του ΚΕΕ, Ζορλού Τορέ είπε ότι σήμερα θα ξεκαθαρίσει κατά πόσο ο Ερσάν Σανέρ θα αποσύρει ή όχι την υποψηφιότητά του και πως σήμερα αναμένεται να συναντηθούν οι υποψήφιοι αν και ακόμη δεν είχε λάβει σχετική ειδοποίηση (χτες).
 
Στο 22ο εκλογικό συνέδριο του ΚΕΕ οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι τέσσερις: Φαίζ Σουτσιόγλου, Ερσάν Σανέρ, Ζορλού Τορέ και Ογουζχάν Χασίπογλου.
 
Η μόνη μας επιλογή ως «λαός» είναι η καθαρή πολιτική, δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος του Λαού, Κουντρέτ Οζερσάι κάνοντας λόγο για «διαφθορά και σαπίλα, που απειλούν να αλλοιώσουν τη βούληση του τ/κ «λαού». Παλιά είχε μιλήσει για καθαρή πολιτική και κάποιοι τον κορόιδευαν, αλλά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών δείχνουν πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η βρωμιά και η διαφθορά που υπάρχει σε κάποια κόμματα, πρόσθεσε. «Αλλά μην απελπίζεστε, αυτές οι διεφθαρμένες και βρώμικες σχέσεις που μας ανακατεύουν το στομάχι μας θα αποκαλυφθούν μία μία».
 
Για βούρκο στον οποίο σέρνεται η «χώρα» λόγω του εκλογικού συνεδρίου του ΚΕΕ, μίλησε και ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Όζγιτι.
 
Η σύζυγος του Ερσάν Σανέρ, Μπαχάρ, με ανάρτησή της στα ΜΚΔ και μια φωτογραφία των δυο τους, σχολίασε για πρώτη φορά τις συνέπειες στην οικογένειά της, λέγοντας ότι ποτέ δεν θέλησαν να δουν την ιδιωτική τους ζωή στην επικαιρότητα, αλλά αυτό συνέβη και η ίδια δεν θέλει να σκεφτεί ότι αυτό έγινε επί σκοπού. «Ωστόσο, η επικαιρότητα που δημιουργήθηκε επηρέασε βαθιά ολόκληρη την κοινωνία μας όσον αφορά την βρώμικη πολιτική, παρά η οικογένειά μας».
 
Η Μπαχάρ Σανέρ δηλώνει πως δεν θέλει να δώσει μαθήματα ηθικής, αλλά «το αν χωρίσω ή όχι με τον σύζυγό μου, είναι ένα προσωπικό θέμα. Θέλω να υπογραμμίσω με σημασία ότι η κοινωνία έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τη δική μας ιδιωτική ζωή. Εξάλλου, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στην ατζέντα μας (ο χωρισμός)».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X