ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σιζόπουλος προς Χρίστου: Να δείξει το ποινικό του μητρώο (Vid)

Οι απαντήσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ για την φυγοστρατία

Σε έντονο ύφος απάντησε σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, όσον αφορά το θέμα της φυγοστρατίας, καθώς και στις πρόσφατες αναφορές του ΕΛΑΜ σε ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο.

Ο κ. Σιζόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό του μητρώο. Όπως ανέφερε ο κ. Χρίστου έχει ποινικό μητρώο και διερωτήθηκε αν ισχύει το ίδιο και για την ηγεσία του ΕΛΑΜ. Κάλεσε μάλιστα τα αρμόδια πρόσωπα της πολιτείας να ενεργήσουν ανάλογα μπροστά στις απειλές του ΕΛΑΜ για ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο και απάντηση σε στρατιωτικούς όρους απέναντι στον ενδιάμεσο χώρο.

Απαντώντας στα ερωτήματα που ήγειρε ο Χρίστος Χρίστου την περασμένη Παρασκευή, για το που βρισκόταν ο κ. Σιζόπουλος το 1974, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απάντησε πως ήταν μαθητής και μαζί με τους συνομηλίκους του είχε οργανώσει ομάδα ανεφοδιασμού για το τάγμα πεζικού στα Πάναγρα. Όπως είπε, υπάρχουν ζώντες που μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Απαντώντας στο ερώτημα του ΕΛΑΜ για το τι έκανε ως πρόεδρος της επιτροπής Άμυνας, ο κ. Σιζόπουλος σημείωσε πως μπορεί να πάρει απάντηση από το γενικό επιτελείο και την εθνική άμυνα αφού έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν επέλεξε να είναι μέλος της επιτροπής Άμυνας και γιατί δεν παρουσιάζεται ως παρατηρητής στην επιτροπή Άμυνας τουλάχιστον αφού έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως είπε τον δικαιολογεί απολύτως καθώς την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής Άμυνας ψάχνουν τρόπους για να καμφθεί το αυξημένο πρόβλημα της αδικαιολόγητης φυγοστρατίας, ο ίδιος με τις προτάσεις του θα βοηθούσε στην ενίσχυση της φυγοστρατίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιζόπουλος αναρωτήθηκε εάν οι αναφορές στον ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο, αφορούν πρακτικές που εφαρμόζει η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Όσον αφορά την ΧΑ, ο κ. Σιζόπουλος επεκτάθηκε και στο πρόβλημα υγείας που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, σε σχέση με το γεγονός ότι δεν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ αναρωτήθηκε πώς ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ δεν μπορούσε να υπηρετήσει στην Εθνική Φρουρά, αλλά υπήρξε σωματοφύλακας του Προέδρου της Χρυσής Αυγής, ακολουθώντας, μάλιστα, συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Το βίντεο της δημοσιογραφικής διάσκεψης του κ. Σιζόπουλου:

Πηγή: Η Καθημερινή24news

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X