ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σίγουρα θ’ ανοίξει το Βαρώσι, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ

Δηλώνει αποφασισμένος ο Τατάρ

Με φόντο την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και σε συνέντευξή του στον ανταποκριτή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης TRT, ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «τα Βαρώσια, έδαφος της ΤΔΒΚ, σίγουρα θ’ ανοίξουν», υποστηρίζοντας ότι η περίκλειστη περιοχή ανήκει στο ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται από τον «Μπαϊράκ» αλλά και τ/κ ιστοσελίδες, στη συνέντευξή του αυτή, που έγινε στην ταράτσα ενός ψηλού κτιρίου, έξω από την περίκλειστη πόλη με φόντο το Βαρώσι, ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι «πλέον το παιχνίδι χάλασε, έχει ανοίξει μια καινούργια σελίδα. Ειδικά σε αυτό το στάδιο που δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, είναι αναπόφευκτο το άνοιγμα των Βαρωσίων. Το άνοιγμά τους θα έχει ως προϋπόθεση και τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα λαμβάνει υπόψη την οικονομική πλευρά».

Ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι τα Βαρώσια είναι έδαφος του ψευδοκράτους, «κανείς δεν μπορεί να μας το πάρει από τα χέρια μας», και είπε ότι την εργασία καταγραφής έχει σχεδόν ολοκληρώσει το «υπουργείο εξωτερικών», έχουν γίνει επαρκείς μελέτες υποδομών και πλέον βρίσκονται στο στάδιο να τ’ ανοίξουν.

Αυτό που πρέπει – και εξετάζουν τώρα – όσον αφορά το Βαρώσι, είπε, είναι το θέμα του περιουσιακού, λέγοντας ότι το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης θα ενδυναμώσει περισσότερο τον τουρισμό και την οικονομία του ψευδοκράτους.

Την ασφάλεια του ψευδοκράτους και των Τ/κ, αλλά και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο, συνέχισε κ. Τατάρ, διασφαλίζουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί θα μπορούσε να μιλά διαφορετικά ανέφερε ο κ. Τατάρ με αφορμή την ανάρτηση του κ. Ακιντζί για τις σχέσεις των Τ/κ με την Τουρκία.

Κατά τον ίδιο, από το 1974 στην Κύπρο υπάρχει ειρήνη και θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία για το Κυπριακό στη σωστή βάση και υπό προϋποθέσεις. Ωστόσο ο Ερίν Τατάρ δεν βλέπει και λόγω των όσων συμβαίνουν στην ανατολική Μεσόγειο, να αρχίζει το επόμενο διάστημα μια διαπραγματευτική διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση