ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε συναγερμό μετά την έξαρση των κρουσμάτων - Έκτακτα στο Προεδρικό

Υπό την σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων

Υπό τη σκιά της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας, που χθες έφθασαν τα 104, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει στις 10.30 αύριο σύσκεψης με την επιδημιολογική συμβουλευτική ομάδα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την τελευταία εβδομάδα, ο αριθμός των περιστατικών ακολουθεί ανοδική τάση και καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Την Τρίτη είχαν ανακοινωθεί 83 κρούσματα και 51 την Τετάρτη για να εκτοξευθούν την Πέμπτη σε τριψήφιο αριθμό, προκαλώντας την κινητοποίηση των αρμοδίων, την απόφαση και έκδοση σχετικού διατάγματος για υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους όπου βρίσκονται πέραν του ενός πρόσωπα σε δραματικές εκκλήσεις από τον Υπουργό Υγείας για να ακολουθήσει έκκληση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και τις δημόσιες προειδοποιήσεις των ειδικών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος επιστρέφει στην Κύπρο από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση σήμερα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απηύθυνε χθες έκκληση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter να τηρούνται σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής.

«Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μου: Αυτή την ώρα απαιτείται να φανούμε για άλλη μια φορά το ίδιο δυνατοί, να τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα υγιεινής και να φοράμε τη μάσκα μας προκειμένου να προστατεύσουμε την οικογένεια, τους αγαπημένους μας, αλλά και τον εαυτό μας», ανέφερε στο tweet του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σήμερα, εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας συναντάνται με την ΠΟΦΕΝ και εκπροσώπους των φοιτητικών παρατάξεων και αργότερα με τον Υπουργό Οικονομικών, εκπροσώπους εργοδοτικών οργανώσεων και συντεχνιών, όπως και αρμόδιους. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έγινε σύσταση όπου είναι δυνατή η τηλεργασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X