ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε διπλωματικό μαραθώνιο η Λευκωσία λόγω Βαρωσίων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε επαφές με τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών, την Γερμανίδα Καγκελάριο και τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών

Η κάθοδος του Ερσίν Τατάρ στην Άγκυρα αλλά και η έντονη φημολογία περί ανοίγματος του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης έχουν κινητοποιήσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Λευκωσία.

Ήδη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε επαφές με τον γ.γ των Ηνωμένων Εθνών, την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία έχει αναλάβει πρωτοβουλία αποπυροδότησης της κρίσης, τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ενώ όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι έντονη είναι η εμπλοκή της Βρετανίας και της Αθήνας στην όλη διαδικασία.

Στο ενδεχόμενο που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του τελευταίου διαστήματος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται για προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, αποκλείοντας το ενδεχόμενου νέου ψηφίσματος ή προεδρικής δήλωσης. Όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι κάτι τέτοιο θα δυσκολέψει την επανέναρξη των συνομιλιών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Λευκωσίας η Άγκυρα θα περάσει το μήνυμα πως αυτή η κίνηση δεν αλλάζει το καθεστώς της πόλης αλλά ούτε παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X