ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σαββίδης για αποκαλύψεις Al Jazeera: «Ντροπή για τη χώρα μας»

Τι δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Τα όσα είδαμε, ανεξαρτήτως της όποιας νομικής τους υπόστασης, αποτελούν ντροπή για τη χώρα, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, σχολιάζοντας τα πρόσφατα γεγονότα σε σχέση με τις αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera, σε ομιλία στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

«Η σημερινή Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται υπό την σκιά των πρόσφατων γεγονότων που έχουν ταράξει συθέμελα θεσμούς και αξίες και δημιούργησαν, δικαίως, αγανάκτηση, θυμό και ανησυχία στους πολίτες, όπως και γενική απαξίωση στο σύστημα. Οι προκλήσεις, τόσο για μας ως προϊσταμένους της Νομικής Υπηρεσίας όσο και για εσάς ως λειτουργούς της δικαιοσύνης, είναι τεράστιες», ανέφερε.

Αυτές τις προκλήσεις, πρόσθεσε, «θα πρέπει με νηφαλιότητα, προσοχή και αίσθημα ευθύνης να τις αντιμετωπίσουμε».

«Γνωρίζω», ανέφερε, «ότι οι πολίτες αναμένουν πολλά από τον Γενικό Εισαγγελέα. Σκόπιμα επέλεξα να είμαι φειδωλός στις δημόσιες τοποθετήσεις μου, όχι μόνο γιατί τα θέματα που εγείρονται είναι λεπτής φύσεως και ύψιστης θεσμικής σημασίας, αλλά και γιατί όλα τα γεγονότα ευρίσκονται υπό διερεύνηση από την Αστυνομία μετά από τις ρητές οδηγίες μου».

«Ωστόσο, δεν μπορώ να κρύψω, ως πολίτης αυτής της χώρας, ότι τα όσα είδαμε, ανεξαρτήτως της όποιας νομικής τους υπόστασης, αποτελούν ντροπή για τη χώρα μας και θα περιοριστώ λέγοντας μόνο ότι, σίγουρα δεν είναι αυτή η Κύπρος που αξίζουμε, που ονειρευόμαστε ή που θέλουμε να αφήσουμε κληρονομιά στα παιδιά μας. Και αγαπητοί συνάδελφοι, έχουμε όλοι ευθύνη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε την εκτροπή», σημείωσε ο κ. Σαββίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X