ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο απολογισμός της Ρούλας Γεωργιάδου και οι γλυκόπικρες αναμνήσεις

Η μακροσκελής ανάρτηση της και τα όσα έζησε

24news team

Γλυκόπικρες αναμνήσεις, άφησε για την πρώην Βουλεύτρια του Κινήματος Αλληλεγγύης, Ρούλα Γεωργιάδου, η ανακήρυξη των νέων Βουλευτών.

Η κα. Γεωργιάδου, με ανάρτησή της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει μεταξύ άλλων, «Μεγάλο σχολείο η Βουλή. Κατεβαίνεις από το ροζ συννεφάκι και σκέφτεσαι τους συνανθρώπους σου αν είναι υπέρ ή κατά τους την ώρα που σηκώνεις το χέρι σου να ψηφίζεις ένα νόμο γι αυτούς που σε επέλεξαν και σε εμπιστεύτηκαν».

Η ανάρτηση της: 

Αλλη μιά εμπειρία ζωής.

 Απο χθές προσπαθούσα να γράψω λίγα λόγια και γι αυτό που έζησα τους τελευταίους 8 μήνες.

 Ηταν Οκτώβρης εν μέσω πανδημίας. Ανεργη πέρασα να δώ τα φιλαράκια μου στα γυρίσματα. Μου τηλεφώνησε η αδελφή μου ότι η μαμμά μας ήταν καθ οδόν πρός το νοσοκομείο. Σε πολύ λίγα λεπτά βρέθηκα εκεί και οι γιατροί αφαιρούσαν υγρά απο τους πνεύμονες της κιόλας. Το κινητό κτυπούσε αδιάκοπα και γώ απλά πάτησα το κουμπί και το έκλεισα. Σύστημα που το έχουμε στην οικογένεια όταν μας συμβαίνει κάτι τέτοιο, ασχολούμαστε με το πρόβλημα και μόνο. Ολα τα άλλα μπορουν να περιμένουν. Ευτυχώς τα μεσάνυχτα όλα πήγαν κατ ευχήν και πήραμε τη μαμά μας στο σπίτι.

 Ουτε που θυμήθηκα να ανοίξω το κινητό.

 Την επομένη το πρωί πήγα και πάλι στο πλατό. Θυμήθηκα να ανοίξω επιτέλους το κινητό αλλά στο αθόρυβο και ασχολήθηκα μ αυτά που μ αρέσουν στα γυρίσματα. Λίγο πρίν το μεσημέρι το συνεργείο έκανε brake για καφέ. Τότε ήθελα να δω αν η μαμα ήταν καλά και προσπάθησα να την δω με βιντεοκλήση.

 Τότε είδα 20 αναπάντητες απο διάφορα τηλεφωνα γνωστά και άγνωστα. Δεν ειχα δεί ειδήσεις για δύο μέρες και ήμουν εντελώς αχάπαρη.

 Απάντησα πρώτα στην αγαπημένη μου γιατρίνα και Πρόεδρο της Αλληλεγγύης με σκοπό να πάρω τα φώτα της απο ιατρικής πλευράς.

 "Σε 10λ να είσαι εδώ. Γιατί δεν απαντάς δυό μέρες; τα κανάλια είναι εδώ!!

 Ποια κανάλια; γιατί; πού; αφού είμαι ήδη σε κανάλι!

 "Δεν άκουσες τίποτα;

 "Οχι. Τί έγινε;

 Μπαίνεις στη Βουλή ως πρώτη επιλαχούσα

 Ξέρωντας το χιούμορ της, άρχισα να την ρωτω για διαφραγματοκοίλη και πως μετατοπίζεται και αρπάζει υγρά ο πνεύμονας.

 Ελα σε 5λ και θα σου τα εξηγήσω. Ντύσου.

 Το "ντύσου σε ενα συνεργείο που γίνετα αχταρμάς δέν...

 Τα κορίτσια του μακιγιάζ είχαν κιόλας ακούσει ειδήσεις και τα εκπαιδευμένα, σβέλτα χέρια τους κατάφεραν να σουλουπώσουν στο τσάκ μπάμ την όψη μου.

 Κάποτε έφτασα και τότε συνειδητοποίησα οτι δεν ήταν πλάκα.

 Έγιναν οι δηλώσεις και την επόμενη μέρα μετά τον έφορο θα γινόταν η ορκωμοσία του Προέδρου της Βουλής, η δικιά μου και του αντικαταστάτη του Αδάμου Αδάμου.

 Αμέσως μετά στην ολομέλεια θα ψηφιζόταν η αυτοδιάλυση της Βουλής. Δηλαδή θα μπορούσα να μπώ στο Γκίνες οτι έζησα για ενα λεπτό βουλεύτρια.

 Τελικά αυτό δεν έγινε και πήγαινα καθημερινά στο καινούργιο κεφάλαιο της ζωής μου, αυτό της Βουλής των αντιπροσώπων. Διάλεξα τις επιτροπές μου για πράγματα που αγαπούσα και αγαπώ.

 Ανθρώπινα δικαιώματα, ίσες ευκαιρίες, περιβάλλον, και πρόσφυγες, αγνοουμένους και παθόντες.

 Άκουσα για πρώτη φορά τις λέξεις νόμος, ουσιώδης νόμος, εκθέσεις, προτάσεις, καλεσμένους, υπουργούς, επιτρόπους, σκάνδαλα, τοποθετήσεις ίσως στη πιό δύσκολη εποχή αυτής της 5ετίας.

 Πείσμωσα. Διαβαζα πολύ τα βράδυα τι είχε προηγηθεί σε συνεχιζόμενα θέματα όταν δεν ήμουνα εκεί, ρωτούσα, μάθαινα, και έλυνα τις απορίες μου από βραδίς από την μεγάλη δασκάλα μου . Την γυναίκα που με διάλεξε για το τότε ψηφοδέλτιο της το 2016. Θέλω να την ευχαριστήσω για την υπομονή να εξηγά σε ένα 5χρονο τα πάντα. Εγώ δεν έχω και δεν θα είχα αυτό το ταλέντο.

 Σε μια βδομάδα το βουνό που έβλεπα μπροστά μου, έγινε λόφος, και μετά κοιλάδα.

Έμαθα και είδα πως λειτουργεί το σύστημα για τους φτωχοποιημένους, τους δυσπραγούντες, τους άνεργους, τους λήπτες ΕΕΕ, τους ανθρώπους με αναπηρίες, με νοητική υστέρηση, για χαμηλοσυνταξιούχους, για βία στην οικογένεια, για σεξισμό, για αποδοχή διαφορετικότητας, για φυλακισμένους, για καρκινοπαθείς, για ουσιοεξαρτώμενους, για μονογονιούς, για συντάξεις χηρείας, ορφάνιας και γενικά όλα όσα βοηθούσα πριν μπω στη Βουλή. Η μελέτη των νόμων με έμαθε τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών και τους παρότρυνα να τα διεκδικούν. Έμαθα για τα εκατομμύρια κονδύλια που έρχονται από την ΕΕ και πως και που; ή ακόμα και πώς δεν διατέθηκαν στους δικαιούχους. Έμαθα για το Θαλάσσιο Χωροταξικό δίκαιο, για την ΑΟΖ, για αγωγούς, για δηλητηριώδη λύματα σε αυτοσχέδιες λίμνες, για μόλυνση στο περιβάλλον, για ασφαλτικά εργοστάσια με toxic fumes σε κατοικημένες περιοχές, για ξεριζωμό δασών χάριν μεγάλων φωτοβολταικών έργων, για τουρκοκυπριακές περιουσίες, για διπλοταλαιπωριμένους συμπατριώτες μου που ψάχνουν το δίκαιο τους και ακόμη μετά από 47 χρόνια περιμένουν από τον αρμόδιο φορέα να εγκριθούν για συντήρηση υποστατικών και ετοιμόρροπων καταυλισμό.

 Άκουσα και είδα δύο λίστες με σκάνδαλα, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, για υπεξαιρέσεις, για διαγραφή δανείων ΠΕΠ, και ευχήθηκα να δω έστω και μία παραδειγματική τιμωρία. Δεν ευτύχισα να το ζήσω.

 Ευτύχισα όμως να γνωρίσω και καλούς και ουδέτερους και αδιάφορους, και αδιάφθορους ανθρώπους. Από τον καθένα πήρα και κάτι. Είτε καλό είτε κακό. Μεγάλο σχολείο η Βουλή. Κατεβαίνεις από το ροζ συννεφάκι και σκέφτεσαι τους συνανθρώπους σου αν ειναι υπέρ ή κατά τους την ώρα που σηκώνεις το χέρι σου να ψηφίζεις ένα νόμο γι αυτούς που σε επέλεξαν και σε εμπιστεύτηκαν.

 Όσες φορές έφυγα από ένα από τα πολλά επαγγέλματα που έχω κάνει στη ζωή μου πάντα φεύγω ευχαριστώντας. Ποτέ πυροβολώντας.

 Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Ευχαριστώ όλους τους πρώην συναδέλφους μου και καλωσορίζω τους καινούργιους. Χάρηκα κυρίως για τους νέους ανθρώπους και τις φρέσκιες ιδέες που ελπίζω να υποβάλουν στη νέα βουλή. Ευχαριστώ τον συνεργάτη μου Λουη Λουκά για την άψογη συνεργασία μας, τη Ραφαελλα Ασσιωτου για την σβελτάδα και την ανοχή της, την Τζιουλη Καριόλου, την Ευη Μιχαήλ, τη Μαρίνα, την Αντρια Σαββα και την Κωνσταντινα μου.

 Ευχαριστώ τις 11 γυναίκες βουλεύτριες για την γυναικεία Αλληλεγγύη μας σε πολλά θέματα και νοιώθω θλίψη για την μείωση των εδρών στις γυναίκες. Ευχαριστώ και τον συνάδελφο μου Μιχάλη Γιωργάλλα και σας εύχομαι όλους παλιούς και νέους καλή συνέχεια. Άξιζε ναί, τον κόπο αυτή η εμπειρία. Την ψήφο σας την τίμησα με όλες μου τις δυνάμεις, τίμια, και καθαρά.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X