ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πυρά Κυβέρνησης κατά ΑΚΕΛ

Με φόντο τις τοποθετήσεις του για το χαμένο πρακτικό

Η εμμονή του ΑΚΕΛ να επικρίνει τον Πρόεδρο και να του καταλογίζει ευθύνες, με τον ισχυρισμό ότι διεκδικώντας τις διευκρινίσεις του ΓΓ στέλνει αρνητικά μηνύματα, «το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι να ενισχύει την τουρκική προπαγάνδα εις βάρος των όσων η ελληνοκυπριακή πλευρά ευλόγως προβάλλει και διεκδικεί», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, απαντώντας στο ΑΚΕΛ για το Κυπριακό.

«Η Προεδρία της Δημοκρατίας εμπιστεύεται απόλυτα τις εύλογες ανησυχίες του Κύπριου πολίτη και δεν ασχολείται με τις έγνοιες της όποιας κομματικής ηγεσίας για συσπείρωση των οπαδών της», αναφέρει ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Προδρόμου σημειώνει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να καταστήσει σαφές πως και η βούληση και η αποφασιστικότητα υπάρχει για τη δημιουργία συνθηκών για την επανάληψη του διαλόγου από το σημείο που διακόπηκαν εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας στο Κραν Μοντανά.

«Από τη συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σαφώς συνάγεται ότι ο Πρόεδρος επιδιώκει λειτουργική και βιώσιμη λύση που να διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη, έτσι ώστε χωρίς ξένες εξαρτήσεις, δηλαδή με κατάργηση των εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων και χωρίς μόνιμη παρουσία κατοχικού στρατού, να δημιουργείται ένα κανονικό κράτος απόλυτα συμβατό με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο», αναφέρει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνεχίζει λέγοντας πως «μας λυπεί το γεγονός ότι μετά από 45 χρόνια αδιεξόδων, θεωρούν ότι απαγορεύεται ακόμα και να αναπτύσσεται προβληματισμός σχετικά με το τι δέον γενέσθαι αν η τουρκική πλευρά οδηγήσει σε μια νέα αποτυχία».

Όσον αφορά την τήρηση πρακτικών, ο Εκπρόσωπος απαντά στην ηγεσία του ΑΚΕΛ – παρά το ότι το γνωρίζει ήδη - όπως σημειώνει, πως πρακτικά δεν ετηρούντο μόνο από τους εμπλεκόμενους, αλλά και από τα Ηνωμένα Έθνη.
«Και το ερώτημα που τίθεται και καλείται και το ΑΚΕΛ να απαντήσει είναι πώς είναι δυνατόν για όλες τις συναντήσεις να ετηρούντο πρακτικά από τα ΗΕ, εκτός από τις δύο συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της 4ης Ιουλίου 2017, όπου και εδόθησαν οι διευκρινήσεις για τις ακριβείς θέσεις του ΓΓ όσον αφορά τα έξι σημεία του πλαισίου του», διερωτάται ο ΚΕ.

Το ΑΚΕΛ, προσθέτει, καλείται να απαντήσει αν αποδέχεται εκείνο που παρουσίασε ο κ. Έϊντε στις 2 Ιουλίου 2017 και που παρουσιάζεται ως άτυπο έγγραφο παρουσίασης του Πλαισίου στις 30 Ιουνίου 2017, για το οποίο υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς και που ουδέν προβλέπει για την κατάργηση των εγγυήσεων, για την κάθετη μείωση των κατοχικών στρατευμάτων στα επίπεδα που ο ΓΓ υπαγόρευσε, όπως και τις εισηγήσεις του ΓΓ για το πότε, πού και πώς ασκείται η αξιούμενη θετική ψήφος των Τουρκοκυπρίων.

«Αν δεν το αποδέχονται, γιατί εναντιώνονται στην προσφυγή στα Πρακτικά, τα οποία κατά παράδοξο τρόπο απουσιάζουν και τα οποία κατέγραφαν τις απόψεις του ΓΓ που απαντούν με σαφήνεια στα πιο πάνω και που το ΑΚΕΛ διακηρύττει ότι επιδιώκει; Γι’ αυτό και η επιμονή του Προέδρου στα όσα ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ καθόρισε ως πλαίσιο της διαπραγμάτευσης», σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X