ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ψυχρή αναμέτρηση» - Η Κύπρος στη μέση της διαμάχης Ρωσίας-ΗΠΑ

Η αντίδραση της Τουρκίας

Οι τελευταίες τοποθετήσεις της Μόσχας σχετικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο δεν προκαλούν έκπληξη στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως «αναμενόμενη» την αντίδραση της Ρωσίας στις νέες κινήσεις της Λευκωσίας και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να λάβουν υπόψη τους τα νέα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Άγκυρα τάσσεται υπέρ συμβιβαστικού τύπου λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και διαλόγου.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες της «Καθημερινής», η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εισέρχεται σε μια νέα περίοδο «ψυχρής αναμέτρησης». Τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στην Ουκρανία σχετίζονται άμεσα με τις εξελίξεις στη Συρία, στο πεδίο της ενέργειας και τις κινήσεις των δυνάμεων σχετικά με χώρες όπως η Κύπρος. Υπό αυτές τις συνθήκες η Κύπρος και οι υπόλοιπες χώρες καλούνται να πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα προσεκτικά βήματα.

Την ίδια στιγμή, η τουρκική πλευρά ασκεί κριτική στη Λευκωσία με το σκεπτικό ότι οδηγεί τις εξελίξεις στο ζήτημα της ενέργειας σε «οριακές καταστάσεις» με απρόβλεπτες συνέπειες, μια εξέλιξη που έρχεται να περιπλέξει τον ανταγωνισμό των Μεγάλων Δυνάμεων.

Καλώντας τη Λευκωσία να απέχει από «ριψοκίνδυνες κινήσεις» η Άγκυρα τάσσεται υπέρ συμβιβαστικού τύπου λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και διαλόγου.

Τα τουρκικά μέσα εστιάζουν στα μηνύματα που στέλνει η Μόσχα στη Λευκωσία, τονίζοντας στην πλειοψηφία τους ότι πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη που αφορά την ευρύτερη περιοχή.

 

Πηγή: kathimerini.com.cy / Του Νίκου Στέλγια

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X