ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προκαλεί ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων»

«Η Μεσόγειος κάποτε ήταν τουρκική λίμνη»

Η Μεσόγειος κάποτε ήταν τουρκική λίμνη, δήλωσε ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος ΜΗΡ Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας ότι το τουρκικό έθνος έχει ακόμη τη θέληση να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν εξελίξεις που δοκιμάζουν τα όρια και την υπομονή μας. Οι στυγερές συμμαχίες που αγνοούν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’ και της Τουρκίας επί των φυσικών πηγών ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου παίζοντας με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα της Τουρκίας, να γνωρίζουν καλά ότι θα πληρώσουν βαρύ τίμημα".

Δήλωσε ότι “λανθάνονται όσοι αναμένουν ότι θα δημιουργήσουν τετελεσμένα υποχωρώντας από τα νομικά και ιστορικά δικαιώματα μας. Θα καταλάβουν πρώτα ή ύστερα ότι κάνουν λάθος. Αποκλείοντας την Τουρκία από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο καμία κυριαρχία δεν μπορεί να εδραιωθεί. Αυτό ούτε η ιστορία ούτε το τουρκικό έθνος το επέτρεψε ποτέ ούτε θα το επιτρέψει».


ΑΟΖ: Τί περιμένει η Exxon από το ανεξερεύνητο «10»


Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι “οι προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο δεν κάνουν την Τουρκία να παραδοθεί. Με το να τρίζουν τα δόντια και να απειλούν οπωσδήποτε δεν μπορούν να επισκιάσουν τα δικαιώματά μας. Η Μεσόγειος κάποτε ήταν τουρκική λίμνη. Εμείς δεν το ξεχάσαμε αυτό. Ας μη δοκιμάζουν άδικα την υπομονή μας. Ας μην βλέπουν την ωριμότητά μας ως δειλία. Ας μην νομίζουν ότι είναι η δειλία το ότι παρακολουθούμε τα γεγονότα με ψυχραιμία”.

Πρόσθεσε ότι «το τουρκικό έθνος βγάζοντας τα νέα Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά έχει ευτυχώς ακόμη τη ευλογημένη και σταθερή θέληση να λιώσει τα κεφάλια των πειρατών. Η προσδοκία μας είναι το γεωτρύπανό μας Πορθητής και το ‘Μπαρμπαρός’ με την προστασία του πολεμικού μας ναυτικού να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους στις περιοχές δικαιοδοσίας μας μέχρι εκεί που πρέπει και που θα πάει”.

«Εδώ και καιρό γίνεται προσπάθεια με περιφερειακά και διεθνή τεχνάσματα να ανακοπεί ο δρόμος της Τουρκίας και να εμποδιστεί η ανάπτυξή της. Στην Κύπρο, τη θετή πατρίδα των Τούρκων κυκλοφορούν επικίνδυνες διαπραγματευτικές τακτικές. Υπάρχουν διεθνείς πιέσεις που προωθούν το επιχείρημα των Ε/Κ για μια Κύπρο χωρίς Τούρκους”, ισχυρίστηκε τέλος ο ηγέτης του ΜΗΡ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X