ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προειδοποιήσεις τ/κ πλευράς στην ε/κ για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού

«Οι Ε/κ έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον σκοπό της άμυνας»

Προειδοποιούμε την «ε/κ διοίκηση να σταματήσει άμεσα τις δραστηριότητες εξοπλισμού που, ειδικά το τελευταίο διάστημα, έχουν ξεπεράσει τον σκοπό της άμυνας», αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι «αυτές οι δραστηριότητες που εμπεριέχουν θανάσιμη απειλή, δεν αποτελούν αυτή την περίοδο μια βάση για την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο κοινοτήτων και τις βρίσκουμε καθόλα ανειλικρινείς και προβοκατόρικες». Η ε/κ πλευρά, ισχυρίζονται συνεχίζει, αγόρασε βαρύ οπλισμό από τη Σερβία και θα προβεί σε αγορά άλλου εξοπλισμού από τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ προβάλλονται ισχυρισμοί και για τη ναυτική βάση στο Μαρί.

«Από αυτές τις λεπτομέρειες γίνεται αντιληπτό ότι τα βήματα που γίνονται είναι μια ένδειξη ότι (οι Ε/κ) έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον σκοπό της άμυνας», υποστηρίζεται περαιτέρω.

Η ανακοίνωση του «υπεξ» προσθέτει επίσης ότι οι Ε/κ προχώρησαν σε ενέργειες για την κατάργηση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ και για να εμποδίσει κάτι τέτοιο, όπως αναφέρεται, είχε πάει στην Ουάσιγκτον ο Κουντρέτ Οζερσάι. Υποστηρίζει δε η ανακοίνωση ότι σε περίπτωση άρσης του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ η ε/κ πλευρά θα αυξήσει και άλλο τις εξοπλιστικές της δραστηριότητες και είναι ξεκάθαρο – όπως γράφει – ότι θα προκληθεί ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. Τέτοιου είδους ενέργειες αναιρούν το περιεχόμενο μιας φιλοσοφίας για την ίδρυση ενός συνεταιρισμού που θα βασίζεται στη συνεργασία στο νησί, αποτελούν αιτία απειλής στο κλίμα γαλήνης και ενισχύουν την ανασφάλεια, ενώ δείχνουν – όπως υποστηρίζεται – την πραγματική πρόθεση της ε/κ ηγεσίας για το μέλλον του νησιού, που «περιέχει μια εχθρότητα την οποία δεν είχαμε συναντήσει εδώ και πολύ καιρό».

Καλούμε την «ε/κ διοίκηση», όπως το «υπεξ» αποκαλεί την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, να σταματήσει αυτές τις δραστηριότητες «που θα χρήζουν αντίστοιχων βημάτων και από την δική μας πλευρά».

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X