ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόεδρος: Να μας πεισμώσουν αντί να μας απογοητεύσουν πιθανά προβλήματα στην έναρξη του ΓεΣΥ

«Προκειμένου να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του Σχεδίου»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως με την έναρξη εφαρμογής μιας επανάστασης, όπως είναι η επαναστατική μεταρρύθμιση του ΓΕΣΥ πιθανότατα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα, αλλά αυτό δεν πρέπει να απογοητεύσει, αντίθετα θα πρέπει να πεισμώσει, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σημείωσε ότι υπάρχει πρόνοια του νόμου και είναι και δέσμευση, ότι εκεί και όπου παρουσιάζονται στρεβλώσεις θα παρεμβαίνει η πολιτεία, Κυβέρνηση και Βουλή, ώστε να διορθώνονται, "προκειμένου να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του Σχεδίου, έτσι ώστε πραγματικά αυτό που ήταν στόχος όλων των πολιτικών δυνάμεων, και διαχρονικά αίτημα των πολιτών, να καταστεί πραγματικότητα, δηλαδή, το κράτος, επιτέλους, να προσφέρει ουσιαστικές, ποιοτικές υπηρεσίες υγείας".

Σε χαιρετισμό στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου της Πνευμονολογικής και Φυματιολογικής Κλινικής και του Τμήματος Ατυχημάτων - Επειγόντων Περιστατικών στην Κυπερούντα, ο Πρόεδρος είπε πως είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί στο Γενικό Σύστημα Υγείας πέραν των 280 χιλιάδων συμπολιτών μας, γεγονός που αποτελεί απτή επιβεβαίωση της καθολικής αποδοχής της μεταρρύθμισης που υιοθετήσαμε.

Όσον αφορά το δικαιολογημένο αίτημα των αιμοκαθαρόμενων συμπολιτών της περιοχής Τροόδους για δημιουργία Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Κυπερούντας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως κατόπιν αξιολόγησης από τα αρμόδια Υπουργεία κρίθηκε σκόπιμο όπως πρώτα αναπτυχθούν υπηρεσίες αιμοδιάλυσης και να αναβαθμιστούν συνδεδεμένες υπηρεσίες και ειδικότητες, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η ομαλή λειτουργία μίας τέτοιας Μονάδας στο Νοσοκομείο Κυπερούντας.

"Από την ώρα που λαμβάνεται η απόφαση, αναβαθμίζονται υπηρεσίες και συνδέονται, απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα, για αυτό και μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα, αποφασίστηκε όπως το κόστος για τη μεταφορά των αιμοκαθαρόμενων ασθενών από το Νοσοκομείο Κυπερούντας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού θα καλύπτεται πλέον από το Κράτος, μέσω μίσθωσης λεωφορείων. Είναι μια μεταβατική ρύθμιση και συνεπώς θέλουμε να σταθούμε όσο το περισσότερο αρωγοί στους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων", ανέφερε.

Ανέφερε ότι η Κυβέρνηση, συμμεριζόμενη το όραμα του Πρόεδρου και των Μελών του Κοινοτικού Συμβουλίου, των κατοίκων της Κυπερούντας, και όχι μόνο αλλά ευρύτερα και των κατοίκων της περιοχής, προωθεί την υλοποίηση αριθμού έργων στην κοινότητα", ανέφερε.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, δρομολογούνται έργα κοινής ωφέλειας ύψους περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ΠτΔ, βρίσκεται σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Αγρότη, σε εξέλιξη η επέκταση του Δημοτικού Σχολείου και η κατασκευή πάρκου στην κοινότητα, ενώ προωθούνται οι διαδικασίες για την απαλλοτρίωση του χώρου ανέγερσης του νέου νηπιαγωγείου.

"Δεν παραγνωρίζω πως η Κυπερούντα, το Πελένδρι και ο Αγρός είναι ενδεχόμενα τα κεφαλοχώρια της Πιτσιλιάς από πλευράς επαρχίας Λεμεσού. Δεν μπορεί, συνεπώς, παρά να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, προκειμένου να κρατήσουμε τον πληθυσμό της υπαίθρου στις εστίες τους. Με βάση την Εθνική Στρατηγική για την ανάπτυξη του Τροόδους που έχει εκπονήσει με ίδιες δαπάνες – και είναι προς τιμή του – ο Γιαννάκης Παπαδούρης, δαπάνες ύψους μισού εκ. ευρώ με εργοδότηση ή ανάθεση του έργου σε τέσσερα πανεπιστήμια, στις 15 Μαϊου υιοθετείται η Στρατηγική αυτή", ανέφερε.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη συμπλεγματοποίηση, με τον διαμοιρασμό των Υπηρεσιών, κάθε κοινότητα να έχει και ένα συγκεκριμένο έργο προσφοράς, και με σωρεία άλλων έργων αλλά και δράσεων που θα αφορούν την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, του αγροτουρισμού, τίθενται πια στέρεα τα θεμέλια ώστε επιτέλους, όχι απλά αυτό να συμβάλει στη συγκράτηση των κατοίκων στις εστίες τους, αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη και εμπλουτισμό.

Τα έργα της Πνευμονολογικής και Φυματιολογικής Κλινικής και του Τμήματος Ατυχημάτων - Επειγόντων Περιστατικών στην Κυπερούντ είναι συνολικού ύψους πέραν των 6 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος, το Νοσοκομείο Κυπερούντας, με τα δύο αυτά τμήματα αυξάνει τη δυναμικότητα και την παραγωγική ικανότητα των τμημάτων του προς όφελος των κατοίκων της Κοινότητας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Τροόδους, συμβάλλει στην αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, και κατ’ επέκταση στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών της περιοχής και αποτελεί ένα ακόμη βήμα συμπλεγματοποίησης των Αγροτικών Κέντρων Υγείας Κυπερούντας-Ευρύχου-Αγρού-Πλατρών, με παράλληλη επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους και τη μετατροπή του Νοσοκομείου Κυπερούντας σε Περιφερειακό Νοσοκομείο Τροόδους.

Ανέφερε εξάλλου πως με την περαιτέρω λειτουργική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπερούντας, ο Υπουργός Υγείας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού για τη βελτίωση και αναβάθμιση των υποδομών του Νοσοκομείου. Οι σχετικές εργασίες, ύψους περίπου 300 χιλιάδων ευρώ, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του έτους.

Περαιτέρω, προωθείται η προκήρυξη διαγωνισμού τεχνικής μελέτης αναβάθμισης των οικοδομών που περιβάλλουν το Νοσοκομείο και ανάπλασης των περιβάλλοντων χώρων. Η εκπόνηση της μελέτης θα κοστίσει 80 χιλιάδες ευρώ και θα γίνει με τη συνεργασία και στήριξη του Γραφείου του Επιτρόπου Ανάπτυξης των Ορεινών Κοινοτήτων του Τροόδους κ. Παπαδούρη θα βοηθήσει ώστε το συντομότερο, το έργο να πάρει άλλες διαστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X