ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προδρόμου: Δόθηκαν οδηγίες να διερευνηθεί το περιστατικό με το τ/κ λεωφορείο

Καταγγελία από Μουσταφά Ακιντζί

Η Κυβέρνηση έδωσε οδηγίες στην Αστυνομία να διερευνήσει το θέμα που τέθηκε από τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί στην Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σε σχέση με περιστατικό φερόμενης παρενόχλησης λεωφορείου με τ/κ πινακίδες στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, δεν έχει γίνει σχετική καταγγελία και ως εκ τούτου η Αστυνομία δεν έχει γνώση για το περιστατικό.

Από τη στιγμή που κοινοποιήθηκε το θέμα την Τετάρτη από την κ. Σπέχαρ, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Ακιντζί, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία αυτή τη στιγμή προσπαθεί να συγκεντρώσει πληροφορίες για να σχηματίσει εικόνα για το έγινε, είπε ο κ. Προδρόμου. Για τον λόγο αυτό, συνέχισε, η Αστυνομία έχει δραστηριοποιηθεί και έχει επικοινωνήσει με την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή.

«Δόθηκαν οδηγίες και υπάρχει συνεννόηση με την Αστυνομία, η οποία θα διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται και αναλόγως θα πράξει» κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Δίνει κατάθεση αύριο για το περιστατικό στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο διευθυντής της τ/κ εταιρείας λεωφορείων

Ο διευθυντής της εταιρείας στην οποία ανήκει το λεωφορείο με τουρκοκυπριακές πινακίδες, το οποίο μετέφερε την περασμένη εβδομάδα Ούγγρους τουρίστες από το αεροδρόμιο Λάρνακας στις κατεχόμενες περιοχές, αναμένεται να δώσει κατάθεση αύριο, Παρασκευή, σε σχέση με το περιστατικό της φερόμενης παρενόχλησης του λεωφορείου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, πέραν του διευθυντή της εταιρείας λεωφορείων, έχει εντοπιστεί και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος βρίσκεται ωστόσο εκτός Κύπρου. Πηγή με γνώση του θέματος ανέφερε ότι το κλίμα είναι θετικό και φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας.

Μετά την κατάθεση του διευθυντή της εταιρείας, η Αστυνομία θα είναι σε θέση να προχωρήσει στη διερεύνηση του περιστατικού για τυχόν ποινικά αδικήματα, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Έτοιμη να διερευνήσει την υπόθεση με το τ/κ λεωφορείο με κάθε σοβαρότητα, δηλώνει η Αστυνομία

Η Αστυνομία είναι έτοιμη για διερεύνηση της υπόθεσης που σχετίζεται με τη φερόμενη παρενόχληση τ/κ λεωφορείου την περασμένη εβδομάδα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Ανδρέου επισήμανε ωστόσο ότι για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει γίνει σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

«Ως Αστυνομία κάνουμε όλες τις ενέργειες και προσπάθειες για να εντοπιστεί ο παραπονούμενος. Η Αστυνομία είναι έτοιμη για διερεύνηση της υπόθεσης με κάθε σοβαρότητα και σχολαστικότητα, γιατί θεωρούμε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό», είπε ο κ. Ανδρέου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση