ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το βρόμικο δάχτυλο του ΑΚΕΛ, τα fake news Κυβέρνησης-ΔΗΣΥ και...

O θεραπευτής των πάντων του ΔΗΚΟ

Στέλιος Ξιουρής

«Για σε τα λέω πεθερά για ν’ ακούει η νύμφη». Η ρήση της λαϊκής θυμοσοφίας αποκαλύπτει και περιγράφει επαρκώς τις αντιπαραθέσεις που προέκυψαν στην συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών σε σχέση με την νομοθεσία βάσει της οποίας θεσπίζεται Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς ως η πανάκεια για λύση του προβλήματος.

Άλλη μια επιτροπή λοιπόν, θα συσταθεί με στόχο να πατάξει την διαφθορά, επιτείνοντας τις επιφυλάξεις των πολιτών που ακούνε συνέχεια για τέτοιου είδους ενέργειες που τελικά το όποιο αποτέλεσμα της δεν επιφέρει κάποια αλλαγή και το κυριότερο δεν κλείνει κάποιους στην φυλακή, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την θέση τους, καταχρώνται δημόσιο χρήμα.

Όπως διαφάνηκε μετά από συνεδρία, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και η Νομική Υπηρεσία ενημέρωσαν την Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ότι αποσύρεται το νομοσχέδιο, για να γίνουν αλλαγές και θα κατατεθεί ξανά στην Βουλή, αφού τύχει έγκρισης από το Υπουργικό Συμβούλιο. Το αρχικό νομοσχέδιο κατατέθηκε τον περασμένο Μάρτη.

Η συγκεκριμένη Αρχή θα αποτελείται από τρία άτομα και θα έχει την ευθύνη να διερευνά, είτε αυτεπάγγελτα, είτε ύστερα από καταγγελίες, υποθέσεις διαφθοράς. Η Αρχή δεν θα έχει ανακριτικές εξουσίες, ούτε και θα αντικαταστήσει άλλες νομοθετικές διαδικασίες, όπως το δικαίωμα του Υπουργικού Συμβουλίου να διορίζει ερευνητικές επιτροπές.

Ο αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε ότι δεν πρέπει η μια εξουσία να επιρρίπτει ευθύνη στην άλλη, αλλά στόχος πρέπει να είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς. Δεν είναι στον ΔΗΣΥ που στήθηκε το τραπέζι για τα χρυσά διαβατήρια. Μάλιστα ο κ. Δημητρίου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι αυτοί που κουνούν το δάχτυλο (παραπέμποντας στο ΑΚΕΛ) ας το κοιτάξουν πρώτα γιατί είναι ιδιαίτερα βρόμικο και δεν έχουν καθόλου καθαρά χέρια.

«Ας μην ξεχνούν ότι ο εγκέφαλος-πρωταγωνιστής και οικοδεσπότης στο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε είναι βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ», επισήμανε δηκτικά ο κ. Δημητρίου. Το τέρας της διαφθοράς, όπως το χαρακτήρισε θα παταχθεί με πολιτικές πράξεις και συνέστησε ταπεινότητα και χαμηλούς τόνους σε όλα τα κόμματα.

Από πλευράς του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, σημείωσε με έντονο ύφος ότι καλά είναι οι πολιτικοί ν’ αλλάξουμε μυαλά και να μην σκεφτόμαστε μόνο τα επιχειρηματικά μας συμφέροντα. Κατήγγελλε την ασυνεννοησία μεταξύ κυβερνητικών υπηρεσιών και άλλων ανεξάρτητων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο. Κατάγγειλε και τις ψεύτικες ειδήσεις για ευθύνες της Βουλής.

Η αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, τόνισε ότι πρέπει να αφεθούν όλοι οι ανεξάρτητοι θεσμοί να κάνουν το έργο τους. Και επισήμανε το γνωστό τροπάριο του ΔΗΚΟ, ότι για πάσα νόσο θεραπευτής είναι ο Γενικός Ελεγκτής και ότι προς τούτο να του δοθεί ελευθερία να πατάξει την διαφθορά. Ανέφερε επίσης ότι είναι απίστευτο να συζητούν για νομοσχέδιο που δεν είχαν στα χέρια τους και επισήμανε ότι το ΔΗΚΟ έχει έτοιμες για εμπλουτισμό του νομοθετήματος 12 προτάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X