ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πετρίδης για ΑΚΕΛ: «Άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλαβαίνει»

Η ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών

Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, απαντώντας στο ΑΚΕΛ για την Έκθεση Παγκόσμιου Κέντρου Ανταγωνιστικότητας.

Αυτούσια η Ανακοίνωση

Το ΑΚΕΛ, ως συνήθως, άλλα διαβάζει και άλλα θέλει να καταλαβαίνει.

Τι δεν λέει για την Έκθεση που αποτελεί μια έρευνα τάσεων;

Δεν λέει ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια σημείωσε μεγάλη βελτίωση στον εν λόγω δείκτη.

Δεν λέει ότι σύμφωνα με την Έκθεση η πτώση το 2022 οφείλεται σε εξωγενείς λόγους. Στην επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, στην αύξηση της τιμής της ενέργειας και των πρώτων υλών διεθνώς.

Δεν λέει ότι η Κύπρος έχει πολύ υψηλή επίδοση σε θέματα Διεθνών Επενδύσεων, συγκράτησης των τιμών, φορολογικής πολιτικής, κοινωνικής προστασίας, εκπαίδευσης.

Δεν λέει ότι η Κύπρος βρίσκεται ψηλά στον δείκτη «αποτελεσματικότητα κυβέρνησης» ο οποίος συνεχίζει να βελτιώνεται τα τελευταία χρόνια, ακόμη και το 2022.

Δεν λέει ότι οι τομείς που  κρατούν χαμηλά την κατάταξη της Κύπρου είναι τομείς που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις, ειδικά αυτές που εμπεριέχονται στο Ταμείο Ανάκαμψης. Μεταρρυθμίσεις που η κυβέρνηση προωθεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, τις οποίες ως επί το πλείστον το ΑΚΕΛ αρνείται να ψηφίσει, ακολουθώντας την πάγια πολιτική του για άρνηση στον εκσυγχρονισμό. Μεταρρυθμίσεις που η έκθεση μας καλεί να εφαρμόσουμε.

Ας μην μας κάνει μαθήματα το ΑΚΕΛ. Τουλάχιστον για την οικονομία. Και αν όντως ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για οικονομικά θέματα που αφορούν την Κύπρο, ας ανατρέξει επίσης στις πρόσφατες εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ, και των οίκων αξιολόγησης, που εμπεριέχουν εμπεριστατωμένες αναλύσεις και προβλέψεις. Με καλή θέληση μπορεί να διδαχθούν κάτι.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X
X