ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Περδίκης - Χαραλαμπίδου: «Βράζουν» με τους δικαστές του Ανωτάτου

«Κακώς η εκτελεστική εξουσία ανέκτησε τα καπρίτσια των Δικαστικών»

Στην Επιτροπή Θεσμών συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση και η ενημέρωση σε σχέση με τις εξελίξεις έπειτα από την επίσκεψη της GRECO και τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά και την υιοθέτηση του Κώδικα Δεοντολογίας εκ μέρους του Ανώτατου Δικαστηρίου.


Απόπειρα κατά Ροδοθέου: «Βρέθηκε να είναι παγιδευμένος, λειτούργησε κάτω από τον φόβο»


Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, η Επικεφαλής και τα Μέλη της Κυπριακής Αντιπροσωπίας στην Επιτροπή Greco αλλά και εκπρόσωποι του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Πυρ και μανία Χαραλαμπίδου και Περδίκης

Αφότου τελείωσε η συνεδρία τόσο η βουλευτής του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όσο και ο βουλευτής των Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, εξαπέλυσαν επίθεση μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με αποδέκτες τους δικαστές.

Η μεν κ. Χαραλαμπίδου κάκισε τους δικαστές οι οποίοι όπως χαρακτηρίστηκα είπε «έλαμψαν με την απουσία τους», ενώ τόνισε πως είναι «απαράδεκτος» ο αποκλεισμός του Γενικού Εισαγγελέα.

Αυτούσια η ανάρτηση

«Οι δικαστές του Ανώτατου "έλαμψαν" με την απουσία τους από την Επιτροπή Θεσμών. Σκεφτείτε να μην υπήρχε η πίεση της κοινής γνώμης και η GRECO . Παραμένει ανοιχτό το ζήτημα του κώδικα αλλά και του επικίνδυνου αστερίσκου όταν συνεδριάζει η ολομέλεια με 7 δικαστές να αίρονται οι απαγορεύσεις για εργοδότες και παιδιά. Και πολλά αλλά ...Η GRECO θα προβεί σε ενδιάμεση αξιολόγηση τον Ιούνιο του 2019 ... Ευτυχώς γιατί αν περίμεναν μέχρι τον Δεκέμβρη όπως αρχικά προγραμμάτιζαν θα βρίσκονταν μπροστά σε εκπλήξεις.
Απαράδεκτη κίνηση ο αποκλεισμός του Εισαγγελέα από τις συζητήσεις για τη μεταρρύθμιση αλλά και από τη σύσκεψη του Προεδρικού. Κακώς η εκτελεστική εξουσία ανέκτησε τα καπρίτσια των Δικαστικών. Ο Νομικός Σύμβουλος της Δημοκρατίας έπρεπε να ήταν παρών. Ο ίδιος ο ΓΕ υπογράμμισε ότι του έδωσαν 4 διαφορετικές εξηγήσεις για τον αποκλεισμό του γεγονός που τους εκθέτει όλους ακόμη περισσότερο».

 

Από πλευράς του ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι οι δικαστές «γράφουν» την Βουλή κάνοντας «ψευδό – οδηγό δικαστικής πρακτικής».

Αυτούσια η ανάρτηση

«Οι δικαστές του Ανώτατου συνεχίζουν να αποκλείουν τον γενικό εισαγγελέα από το διάλογο για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης, “γράφουν" την Βουλή και κάνουν ψευδό-οδηγό δικαστικής πρακτικής που η επιτροπή GRECO χαρακτήρισε ένα "τίποτα"».


Μια κόντρα που δεν λέει να κοπάσει και η έκβαση αυτής απρόβλεπτη.

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X